VIDEO: Nafta 1903: Tiskovna konferenca pred pričetkom prvenstva; Nafta 1903 uspešno v Vidmu pri Ptuju

V prostoru za medije lendavskega nogometnega stadiona Nafte 1903, se je odvila tiskovna konferenca pred pričetkom prvenstva v 2. državni ligi. Tiskovni predstavnik društva, Igor Magdič in trener Franc Fridl sta predstavila praktično vse podrobnosti, ki vas bodo zagotovo zanimale. Pri tem še velja omeniti, da bo člansko moštvo prihajajočo sezono nastopalo v novih dresih in ciljalo na najvišje mesto razpredelnice. Ekipa je po končani tiskovni konferenci opravila trening. Več v videu …
Igor Magdič: “Pripeljali smo nekaj okrepitev. Pomembno je, da je trenerska ekipa ocenila, da vsak igralec, ki je prišel, pomeni kakovostni napredek v ekipi oz. napredek ekipe in ne zgolj popolnitev števila igralcev. Tako so ekipo okrepili napadalec Alen Ploj (1992), zvezni igralec Dino Cvrtila (1994), Jan Grmek (1997), Arpad Vaš (1989) in Roland Paku (1993). Z Nafto 1903 trenira še Roy Rudonja, a dogovora še ni sklenil. Kadrovanje je v nogometnem klubu Nafta 1903 zaključeno. Odprti smo sicer še za kakšnega igralca, a če bi ta res bi nadstandarden oz. zelo kakovosten. Adam Zagorec, Lucian Pozsgai in Lukas Magdič gredo na polletno izposojo na Hotizo.”

Nafta 1903 uspešna na včerajšnjem prijateljsko-pripravljalnem srečanju v Vidmu pri Ptuju

Včeraj ob 18.00 uri se je v Vidmu pri Ptuju odvil prijateljsko-pripravljalni obračun. Videmčani so se tokrat v enem izmed zadnjih pripravljalnih obračunov pomerili proti članski ekipi modro-belih in bili po devetdesetih minutah pripravljeni priznati premoč modro-belih, saj so jih Lendavčani premagali z 1:3.

Čeprav so modro-beli v prvem času bili boljši nasprotnik in na igrišču imeli pobudo za žogo, jim mreže domače ekipa ni uspelo zatresti. So pa presenetili gosti in svoj prvi ter edini zadetek dosegli iz prostega strela. V nadaljevanju kakšnih odmevnejših priložnosti niso dosegli, so pa nevarno pretili prav Lendavčani.

Trud modro-belih se je obrestoval v drugem polčasu. Takrat so Lendavčani dosegli kar tri zadetke, dva zadetka v prvih desetih minutah. Prvi gol je po ostrem centru z glavo zadel prav eden od novincev, Roy Rudonja. Drugi gol je po napaki domačega vratarja dosegel še en novinec v modro-belem dresu, Alen Ploj.

Končni rezultat srečanja, 3:1, je po napaki domačega vratarja postavil natančen in hiter Marko Roginić. Kot smo že omenili, so “Naftaši” prevladovali& praktično celotno srečanje in zasluženo premagali nenevarne Videmčane.

Naslednja pripravljalna tekma bo med Nafto 1903 in NK Mladost Komet Prelog, 28.7.2018 ob 20.30 uri na Športnem parku v Lendavi.

NK VIDEM 1:3 NK NAFTA 1903

Strelci: Rudonja, Ploj, Roginić

Fotografije z novinarske konference in z današnjega treninga: