VIDEO: Nafta 1903 s tremi točkami iz Rogaške

V 13. krogu 2. SNL se je na nogometnem igrišču v Rogaški Slatini lendavska Nafta 1903 udarila proti domači ekipi Rogaške. Srečanje se je zaključilo v korist gostov, Nafte 1903, ki so se v Lendavo vrnili s tremi točkami. Po sobotnem srečanju imata ekipi sedaj enako število točk, Lendavčani so na sedmem, domači pa na osmem mestu prvenstvene tabele.
Drugoligaši se počasi približujejo zaključku prve polovice prvenstva. Oba trenerja sta že pred samim srečanjem imela kar nekaj težav glede sestave ekip, saj so v obeh taborih soočeni s poškodbami in prepovedmi nastopanja igralcev, Nafta 1903 pa po poletni prenovi ekipe še ni našla forme iz minule sezone. Pri Lendavčanih sta zaradi kartonov manjkala Dominik Drk in Žan Kumer. V večjem delu srečanja je prisotnih 270 gledalcev gledalo precej enakovredno igro obeh ekip, ki se je na koncu zaključila z rezultatom 1:3. Lendavčani so se tako po vknjižbi treh točk pomaknili dve mesti višje.

Prvi zadetek na srečanju so prispevali gosti in sicer minuto pred koncem prvega polčasa, ko je Lan Vunderl odbil poskus Nermina Haljete, odbito žogo pa je z bližine v mrežo pospravil Vedran Vinko. Gostitelji so se v 58. minuti vrnili v igro, po prekršku nad Alenom Plojem v kazenskem prostoru, nekdanjim igralcem Nafte 1903, je najstrožjo kazen izvajal Alen Krajnc in bil tudi uspešen. To pa je sicer bil tudi edini zadetek domačih. Za višanje rezultata gostov z zadetkom v drugem napadu v tej minuti, v prvem se je namreč zatresla prečka in domači bi lahko vnovič bili uspešni, poskrbel Dániel Szökrönyös in sicer v 67. minuti. Zmaga Nafte 1903 je bila dokončno potrjena v 80. minuti. Nermin Haljeta je s podajo v prostor zaposlil Mihaela Rebernika, ta pa je preigral Lana Vunderlo in v polno zadel iz drugega poizkusa.

Rogaška – Nafta 1903 1:3 (0:1)

Gledalcev: 270, sodniki: Šabanagić Denis (glavni sodnik), Černe Tomaž (1. pomoč), Jug Tadej (2. pomoč)
Strelci: Vedran Vinko (44.), Alen Krajnc (58. – 11m), Dániel Szökrönyös (67.) in Mihael Rebernik (80.).
Rumeni kartoni: Dániel Szökrönyös, Ivan Ptiček, Bence Szabó, Vedran Vinko, Thalisson Charles Alves Moreira in Rene Rantuša Lampreht
Rdeči kartoni: /