VIDEO: Nafta 1903 s prepričljivo zmago

V 14. krogu 2. državne lige sta se v lendavskem Športnem parku pomerila Nafta 1903 in ekipa iz Dobrovega v Brdih. Lendavčani so goste ugnali z rezultatom 4:0 in s tem naposled le vknjižili težko pričakovane tri točke.
Po porazu v sredini tekmi z velenjskim Rudarjem so se Lendavčani pomerili v 14. krogu 2 SNL z zadnjeuvrščenim moštvom in zabeležili visoko zmago, 4:0. Trener Dončič je postregel z nekaterimi spremembami v postavi domačih. Tokrat v začetni enajsterici ni bilo igralca sredine Oštreka in branilca Körmendija. Namesto njiju sta zaigrala Drk in Vinko.

Obe moštvi sta v prvem polčasu prikazali igro z malo priložnostmi ter en zadetek in to v gostujoči mreži. Že v 5. min je Haljeta zapretil s strelom z glavo, žoga je zletela mimo vrat. V 14. minuti so hitronogega napadalca domačih, Mecshacka, nasprotnikovi obrambni igralci podrli znotraj kazenskega prostora in sodnik je opravičeno dosodil kazenski strel, katerega je sam Meschack tudi izvedel in povedel moštvo v vodstvo z 1:0. Do konca prvega dela beležimo še priložnosti Bizjaka v 35 min, ter znova Maschacka v 41. minuti.

V nadaljevanju smo videli veliko priložnosti in tri zadetke v mreži Petrovčiča. Prvi je njegovo mrežo načel R. Pirtovšek v 50. min, ko je po strelu z desne strani pred vrata žoga presenetila vse in končala v gostujoči mreži za vodstvo domačih z 2:0. V 54. in 55. minuti sta poizkušala Szabo in Bizjak povišat izid, vendar sta bila njuna strela na vrata nenatančna. Tretji zadetek na srečanju je za domačine dosegel po podaji Židana v kazenski prostor Haljeta, ki je po podaji preigral še gostujočega obrambnega igralca in usnje porinil v mrežo gostov. Omeniti moramo, da se je v 62. min na srečanju poškodoval Meshack, ki je igrišče tako moral zapustiti. Gostje so prvič nevarno sprožili na vrata šele v 65. min, ko je s prostega strela iz kakih 18 metrov žoga zadela stičišče prečnika in stative. Uporabne podajo z desne strani pred vrata Vinka, Haljeta v 67. minuti. Tri minute za tem je J. Bužinel zapretil s strelom preko vrat z desne strani. Končni izid je na srečanju postavil Vinko, po podaji Oštreka v kazenski prostor v 84. minuti.

Nafta 1903 – Brda 4:0 (1:0)

1:0 Meshack Izuchukwu Ubochioma (11m), 14.
2:0 Rok Pirtovšek, 50.
3:0 Nermin Haljeta, 56.
4:0 Vedran Vinko, 84.

Nafta 1903: Raduha, T. Pirtovšek, R. Pirtovšek, Bolla, Meschack (63 min. Oštrek), Vinko, Szabo, Drk (79 min Magdič), Židan (83 min. Kormendi), Haljeta (79 min. Šimunkovič), Bizjak (63 min. Pozsgai). Trener: Dejan Dončič
Brda: Petrovčič, Karabegovič, Dobnikar, Bučinel, Schweiger, Bric, Stožinič (69 min. J. Bužinel), Battano, J. Bužinel, Vodeb (83 min. Lukič), R. Bužinel. Trener: Jerončič Dušan.
Rumeni kartoni: Židan, Drk, Bolla (Nafta 1903), Karabegovič (Brda)

Tekst: Franc Horvat Meštrovič
Video, foto: Lendavainfo.com