VIDEO: Nafta 1903 do zmage v Dravogradu

Lendavska Nafta 1903 je končno le prišla do zmage. V osemnajstem krogu druge državne lige so Lendavčani pomembne tri točke tokrat prinesli iz Dravograda, kar je od varovancev Mariana Sluke lendavska publika tudi pričakovala. Nafta 1903 sicer še ostaja na četrtem mestu prvenstvene tabele, dve točki za Radomljani.
Včerajšnjo soboto bi morala biti odigrana glavnina srečanj 18. kroga druge državne lige, a je vreme odneslo tekmi v Krškem in na Ptuju. Slednji sta bili odpovedani in prestavljeni na kasnejši termin. No, k sreči je tekma med Dravogradom in Nafto 1903 bila odigrana, Lendavčani pa so se tokrat domov vrnili z novimi tremi točkami. To je še posebno dobrodošlo, saj se modro-beli novih točk veselijo po dveh bolečih zaporednih remijih, ki so ju doživeli proti tekmecema, ki bi ju lahko premagali, pa je zmanjkalo nekoliko moči in na drugi strani nekoliko športne sreče. V nasprotnem primeru bi Lendavčani Kopru bili že precej za petami.

V golu zadnjeuvrščenega moštva 2. državne lige so včeraj končale tri žoge. Nafta 1903 je srečanje tokrat začela zelo suvereno, prvi zadetek na srečanju pa je padel v 17. minuti. Uspešen je tokrat bil Vedran Vinko, a je izenačenje domača ekipa dosegla čez dobre pol ure. Žogo je za hrbet lendavskega vratarja Florjana Raduhe spravil Peter Kogelnik, pri čemer pa igra modro-belih ni padla, kar se je tudi obrestovalo. Višanje rezultata in sicer na 1:2 se je zgodilo tik pred sodniškim piskom za konec prvega polčasa, natančneje v 44. minuti, ko je pri izvajanju strela iz bele pike, po prekršku domačega igralca v kazenskem prostoru, bil uspešen Jaka Bizjak. V drugem polčasu ni bilo potrebno posebno dolgo čakati na nov zadetek. V 55. minuti je bil vnovič uspešen Jaka Bizjak, s čimer je postavil tudi končni rezultat srečanja.

Dravograd – Nafta 1903 1:3 (1:2)

0:1, Vedran Vinko, 17. min
1:1, Peter Kogelnik, 32. min
1:2, Jaka Bizjak, 44. min (11m)
1:3, Jaka Bizjak, 55. min