VIDEO: Lendavčanka Pia Novak vnovič z izjemnim uspehom

Mlada Lendavčanka Pia Novak ne počiva in kljub težkim časom zaradi epidemije Covid-19 zelo aktivno sodeluje na tekmovanjih, ki potekajo preko spleta (online). Tako se je septembra “udeležila” online predtekmovanja Alida Vane Awarad Junior 2020 v Latviji in se uvrstila v finale, kjer je naposled dosegla več kot odlično drugo mesto.
Tekmovanje je namenjeno za mlade pevce od 12 do 22 let in je po starosti razdeljeno na štiri skupine (A, B, C in D). Pia je glede na svojo starost sodelovala v skupini C. Ko je že vse kazalo, da bo finale potekalo v živo v Latviji, je prejela od organizatorjev mail, da bo zaradi zaostrovanja ukrepov, tudi finale online. A Pie to ni zmotilo in se je cel oktober s prof. Tatjano Vasle pridno pripravljala na finalni nastop.

Seveda tak način tekmovanja za seboj potegne tudi logistične težave a ji je ravnateljica na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana omogočila snemanje v šolski dvorani, kjer je tonski mojster Neven Smolčič naredil odlične posnetke. Pia je na finalnem nastopu dosegla 27 točk od možnih 28 in tako osvojila 2. mesto. Pia je ponovno dokazala, da je tudi izven naših meja več kot odlična pevka. Na predtekmovanju je mlado Lendavčanko spremljala prof. Darja Mlakar Maležič, na finalnem snemanju pa prof. Tadej Horvat.