VIDEO: Izboljšanje svetovnega rekorda: Marko, neuradno, izboljšal že nekaj vmesnih rekordov

Kolesar Marko Baloh, ki včeraj od 17.00 ure izboljšuje svetovni rekord z vožnjo po treh občinah Dobrovnik, Lendava in Turnišče, v krogu 20 kilometrov, je izboljšal že nekaj vmesnih rekordov. Marko je tako na dobri poti da doseže svoj cilj!
“V 12 urah je marko prevozil 452,5 km s povprečno hitrostjo 37,7 km/h. Noč se je začela z 11 minutnim postankom za WC, drugače pa vse poteka brez ustavljanja. Jutranja megla na polovici kroga tik pred vzhodom sonca je močno ohladila ozračje in Mrka malo upočasnila, a je drugače vse v redu. Do sedaj je neuradno izboljšal že nekaj vmesnih rekordov, npr. 100, 200 in 300km,” je sporočila njegova ekipa.

Rekord poteka pod okriljem svetovne ultra-kolesarske zveze (World UltraCycling Association = WUCA), ki jo zastopata sodnici Italijanka Anna Mei in Slovenka Mira Gašparič Petrovič. Markov glavni cilj je torej svetovni rekord na 1000 km, sicer še prej na 899, spotoma pa računa še na vsaj nekaj krajših rekordov, nenazadnje 24-urnega na cesti, ki ga drži Christoph Strasser s 896,2km.

Markojev podvig lahko v neposrednem prenosu spremljate TUKAJ >>