VIDEO, FOTO: Zmaga Nafte 1903 nad madžarskim tretjeligašem

Maloštevilni premrzli gledalci so na igrišču z umetno travo pri DOŠ 1 minulo soboto videli zanimivo predstavo dveh tretjeligašev, vodilne Nafte 1903 in Rakoczi FC iz Kaposvara iz Madžarske. Srečanje se je končalo z rezultatom 1:0 v prid lendavčanov. Gosti, Rakoczi FC so prav tako trtejeligaš, grejejo pa tretje mesto lestvice.

V prvih 45 minutah gledalci niso videli ničesar omembe vrednega, igra pa je nemoteno potekala med obema kazenskima prostoroma. Ekipi si posebnih priložnosti za zadetek nista ustvarili, razen v 28. minuti, ko so zapretili preko Kertesza, vendar je njegov udarec z glavo bil nenatančen.

Igralci so nekoliko več potenciala pričeli kazati že v začetku drugega polčasa. Prvo priložnost beležimo že v 46. minuti, a je vratar gostov dobro posredoval. Za tem je bil Vinko prekratek v 70. minuti, priložnost za zadetek pa je splavala po vodi. Stoodstotno priložnost za zadetek je zapravil Marciuš, nova okrepitev Nafte 1903, v 72. minuti. Marciuš se je sam znašel pred vratarjem gostov po globinski podaji, toda ta je dobro posredoval in z nogo izbil žogo v kot.

Minuto za tem je Maleševič dobro izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora a je žogo iz desnega gornjega kota vratar izbil v kot. V tem delu so domači imeli nekoliko več od igre, začeli vršiti nekoliko več pritiska in igro prenesli na polovico ki so jo do takrat zasedali gosti.

Zmagoviti zadetek je v 77. minuti dosegel Vinko, ko se je po kotu z leve strani najbolje znašel v gneči in okroglo usnje porinil v levi vratarjev kot iz dobrih petih metrov. Lendavčani bi lahko izid povišali še v 79. minuti, ko je strel Zagorca z roba 16 m prostora vratar gostov uspešno izbil v kot.

Gostujoči igralci so poizkušali izid izenačiti s streli iz daljine, a neuspešno. Domači trener je v drugem delu dal priložnost tudi svojim ostalim igralcem. Vsekakor zaslužena zmaga Lendavčanov, ki so v enakovredni igri dosegli zadetek, ki je odločil zmagovalca. Naslednje srečanje bodo Lendavčani odigrali v soboto, 4.2.2017, proti moštvu iz hrvaškega Varaždina, v soboto 18.2. ob 11. uri.