VIDEO, FOTO: Vedran Vinko po podaji Mitje Novinića mojstrsko Nafto 1903 popeljal do zmage

V murskosoboški Fazaneriji je bil včeraj pravi nogometni praznik, saj sta se večna rivala, lendavska Nafta 1903 in domača NŠ Mura udarila v prekmurskem “el clasicu.” V prvem polčasu so dominirali domači, v drugem polčasu pa je vajeti v svoje noge prevzela Nafta 1903 in kljub igralcu manj (od 56. minute) zmagala z 1:2.
Nekaj manj kot 4.000 gledalcev je včeraj uživalo v prekmurskem “el clasicu.” Na murskosoboški Fazaneriji sta se udarila lendavska Nafta 1903 in murskosoboška NŠ Mura. Čeprav je v prvem polčasu kazalo, da bo NŠ Mura za lendavsko Nafto 1903 pretežek nasprotnik, pa se je to v drugem času popolnoma obrnilo, saj je na zelenici pričela močno dominirati lendavska Nafta 1903 in kasneje (z igralcem manj) tudi zasluženo zmagala.

Bolje so igro začeli črno-beli. Prvi je z napadom pričel nekdanji igralec modro-belih, Luka Bobičanec in sicer v sedmi minuti. Žogo je podal do Klemna Pucka, ta pa je okroglo usnje natančno posredoval do Roka Sirka, ki je z glavo premagal lendavskega vratarja Florijana Raduho (1:0). Devet minut kasneje bi prav Sirk lahko rezultat še povišal, a je streljal naravnost v Raduho. Do polčasa je srečanje potekalo med obema kazenskima prostoroma, z nekaterimi neuspelimi poizkusi Bobičanca.

Nafta 1903 je svoj prvenec na tekmi zadela v 50. minuti, ko je obrambi domačih več kot uspešno pobegnil Marko Roginić in z diagonalnim strelom v daljši kot ugnal domačega vratarja Kristjana Matoševića (1:1). Takrat se je zgodil prelomni trenutek, ko je Liridon Osmanaj zaradi igranja z roko prejel rumeni karton, ob tem pa zaradi nabirke le-teh, prejel še rdečega in se predčasno odpravil v slačilnico.

Čeprav je Nafta 1903 v drugem polčasu kazala bistveno boljšo igro kot v prvem, je, lahko bi rekli prav rdeči karton še dodatno motiviral gostujočo ekipo in modro-beli stroj je z desetimi igralci pričel mleti še aktivneje. Domača ekipa tempa za vrnitev dobre igre več ni našla, Lendavčani pa so to izkoristili v svoj prid. Še najbolje je to uspelo Vedranu Vinku, ki je v 74. minuti žogo po podaji Mitje Novinića, mojstrsko poslal v mrežo domačih in s tem postavil končni rezultat srečanja (1:2).

Nafta 1903 je tako do konca obračuna z igralcem manj povsem nadigrala domačo ekipo, ki nikakor niso našli recepta za zbranost in predvsem natančnost. Lendavčani tako ostajajo trn v peti soboške Mure, ki tudi v tokratnem prekmurskem derbiju ni izkoristila številčne premoči, rdeči kartoni pa so za Lendavčane, kot kaže, najboljša motivacija, še posebno na takšnem srečanju kot je bil včerajšnji.

NŠ Mura – Nafta 1903 1:2 (1:0)

1:0 Sirk (7.), 1:1 Roginić (50.), 1:2 Vinko (74.)

NŠ Mura: Matošević, Pucko, Kozar (kap.), Bobičanec, Kouter (Vaš, 71), Kous (Šušnjara, 80), Lorbek, Žiger, Karničnik (Maroša, 53), Sirk, Kurbus.

Nafta 1903: Raduha, Živko, Šeruga (Cekovski, 78), Novinič (kap.), Malešević, Monjac (Zeljko, 57), Leuštek, Vinko, Oštrek, Osmanaj, Roginić (Grabant).

Gledalcev: 3.800