VIDEO, FOTO: Svetovno znani Belau v lendavski Mansardi

V lendavski Mansardi se je sinoči odvil nastop odlične madžarske glasbene skupine Belau, ki preigrava “rahle” in počasnejše a kakovostne elektronske ritme. Njihova glasba nas popeljejo v srečen svet, obsijan z soncem, kjer se lahko sprostimo in najdemo mir in harmonijo.
Belau je ena izmed najobetavnejših madžarskih elektronskih/downtempo novincev: njihova prva skladba, Island of Promise, je bila na Deezer Hungary eden izmed največjih hitov leta 2015. Pojavila se je tudi v HBO-jevi seriji ‘Aranyélet’ (Zlato življenje). V prvem letu delovanja so imeli skoraj 100 nastopov, zdaj pa so pripravljeni, da svoje popotovanje nadaljujejo na Slovenia. The Odyssey, prvenec, so Belau izdali novembra 2016, na njem pa najdemo številne izjemne vokalne goste, zanj pa so prejeli tudi madžarski Grammy v kategoriji najboljši album elektronske glasbe.

Belau se je začel kot solistični projekt Pétra Kedvesa leta 2015. Navdihnili so ga njegova potovanja in dogodivščine po svetu. Ideja, da bi svoje izkušnje prevedel v glasbo, se mu je porodila v prekrasni, odročni vasici na hrvaški obali. V svetu Belaua se nenehno živahno vzdušje in smisel za optimizem srečuje z elektronskimi ritmi. Ta žanr z jasnimi, čistimi beati, ki izžarevajo poletje, nosi ime sundowntempo.

Njihova prva skladba, Island of Promise, je bila na Deezer Hungary eden izmed največjih hitov leta 2015. Zdaj ima več kot 400.000 ogledov, pojavi pa se tudi v HBO-jevi seriji ‘Aranyélet’ (Zlato življenje). In v mednarodni reklami za Pepsi (33 držav). V prvem letu delovanja so imeli skoraj 100 nastopov v 14 državah po Evropi, igrali so tudi na največjih festivalih, kot so Sziget, Untold, Balaton Sound.