VIDEO, FOTO: Srčna borba z dvema igralcema manj botrovala izenačenemu rezultatu

Včeraj popoldne se je v lendavskem športnem parku odvijal prekmurski derbi, med ekipama Nafte 1903 in NŠ Mure. Nafta 1903 je tokrat pokazala neverjetno srčno igro in z dvema igralcema manj remizirala z povsem zasenčeno NŠ Muro.
Da je včerajšnji derbi upravičil svoj sloves je postalo jasno tako na začetku, kakor tudi ob koncu srečanja obeh ekip. Obe ekipi sta se v drugoligaškem tekmovanju pomerili prvič, včerajšnje srečanje pa si je ogledalo 2200 gledalcev, ki so videli skupno štiri zadetke, odlične priložnosti in srčno borbo predvsem Nafte 1903, grenak priokus pa je derbiju kot se spodobi, dalo sojenje glavnega delilca pravice.

Srečanje je bolje začela Nafta, a kmalu, že v 7. minuti na igrišču ostala z igralcem manj. Takrat se je Maroša znašel zelo blizu Valentiča, Leuštek pa je poskus zadetka preprečil tako, da je nehote storil prekršek nad omenjenim. Sodnik se je odločil za rdeči karton in s tem Leuštka predčasno poslal v slačilnico. Dosodil pa je tudi strel iz bele pike, katerega je neuspešno izvajal Bobičanec.

Od tega trenutka je bilo moč priložnosti videti na obeh straneh, Nafta 1903 pa je, kljub igralcu manj, igrala več kot odlično. Prvi zadetek je padel v 42. minuti. Prav zanimivo je mrežo gostov zatresel Monjac in s tem Lendavčane pognal v vodstvo. Veselje domačih navijačev pa ni trajalo dolgo, saj je že čez tri minute, v zadnji minuti prvega polčasa mrežo domačih zatresel Bobičanec in s tem izenačil na 1:1.

V drugem polčasu znova več kot odličen derbi, Nafta 1903 pa še kar težko premagljiva pa čeprav z igralcem manj. Priložnosti je bilo moč videti na obeh straneh. V 70. minuti srečanja je Nafta 1903 ostala brez še enega igralca. Glavni sodnik je tokrat v slačilnico predčasno poslal Živka, Nafta 1903 pa je tako srečanje nadaljevala z dvema igralcema manj.

Lendavčani se seveda niso dali. Tudi z dvema igralcema manj so bili težek nasprotnik. V 85. minuti so gosti povedli z zadetkom Sirka za 1:2, a jim devet Lendavčanov ni ostalo dolžnih. Šeruga je v 90. minuti zadel za 2:2 in s tem postavil končni izid srečanja.

Nafta 1903 – NŠ Mura 2:2 (1:1)

Mateo Monjac 1 : 0, 42′
Luka Bobičanec 1 : 1, 45′
Rok Sirk 1 : 2, 85′
Leon Šeruga 2 : 2, 90′

Celotno srečanje:

Tiskovna konferenca: