VIDEO, FOTO: Razkrižje: Odprtje državne ceste

Na Razkrižju so svojemu namenu slovesno predali povsem obnovljeno državno cesto s pločniki in javno razsvetljavo. V sklopu obnove je bila zgrajena tudi širokopasovna omrežna infrastruktura čez Razkrižje, Šafarsko in Gibino. Zgrajena sta bila dva mosta in več kamnitih zložb, v zemljo pa je bil položen tudi električni kabel. Skupna vrednost opravljenih del znaša okrog 2 milijona evrov.
Slovesnosti se je med drugimi gosti udeležil tudi minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, ki je zbrane tudi nagovoril, slovesnosti pa sta se udeležila tudi direktor DRSI Damir Topolko, vodja sektorja za investicije pri DRSI Tomaž Willenpart, oba poslanca sedanjega sklica iz območja UE Ljutomer, ter Aleksander Kavčič in Franc Jurša, predstavnika izvajalca, nadzorni inženir in mnogi drugi.

Po uvodnem nagovoru župana občine Razkrižje Stanka Ivanušiča, je spregovoril minister za infrastrukturo. Na koncu je po uradni slovesnosti po običaju blagoslov nove ceste in vsega zgrajenega opravil domači župnik msgr. Franc Režonja. Za program so se potrudili učenci razkriške OŠ, folklorna skupina KUD Razkrižje in Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer. Članice in člani razkriškega Turistično narodopisnega društva so poskrbeli za pogostitev vseh obiskovalcev.