VIDEO, FOTO: Prva pripravljalna tekma za Nafto 1903 kljub porazu, dobro zapisana

Za uvod v nadaljevanje sezone v prvi državni ligi je za Mariborčane sledil prvi izmed treh zaporednih testov v Ljudskem vrtu, ob upoštevanju vseh navodil NJIZ in NZS seveda brez prisotnosti gledalcev, prav tako pa prvi izmed treh testov pred polfinalom pokala za Nafto 1903. Modro-beli, sodeč po videnem, kljub porazu, ne morejo biti razočarani.
Čeprav je tekmovanje v drugi državni ligi zaključeno, pa so Lendavčani minulo soboto odigrali svojo prvo pripravljalno srečanje. Odpravili so se v Maribor, kjer so odigrali 120 minut prijateljske nogometne tekme pred praznimi tribunami. Mariborčane čaka nadaljevanje v prvi državni nogometni ligi, Lendavčane polfinale pokala proti Radomljam na nevtralnem igrišču na Brdu pri Kranju. Lendavski strateg Dončić je po srečanju ocenil, da je šlo za fenomenalno tekmo in da so igralci pripravljeni, pripravljenost pa se bo po njegovem mnenju še stopnjevala.

Jasno je bilo, da so modro-beli nudili dober odpor. Nafta 1903 je povedla v 14. minuti, ko je po hitri akciji sledil predložek Bizjaka z desne strani ter kmalu za tem uspešen strel z glavo Ploja. V 47. minuti je izenačenje preprečila vratnica. Šele v 61. minuti sledi težko pričakovano izenačenje. Viler je z atraktivnim preigravanjem in predložkom v sredino podal Cretu, ta pa je napad natančno in uspešno zaključil z glavo. V 65. minuti Mariborčani vodstvo povišajo, in sicer na 2:1. Maher je kot začetnik akcije s podajo uspel žogo poslati do Mulahusejnovića, ki jo je spravil naprej do Mešanovića. Po njegovem prodoru do žoge je sledil učinkovit zaključek Mahera z udarcem ob vratnici. Končni rezultat obračuna je postavil Santos, ob sodelovanju Tavaresa. Slednji je žogo po tleh podal do Santosa, ko je ta poskrbel za natančni zaključek in postavil končni rezultat 3:1. Modro-beli so sicer tik pred koncem imeli lepo priložnost, a je spreten poizkus Pozsgaia uspešno odbil Handanović.