VIDEO, FOTO: Pol milijona evrov za izgradnjo dnevnega centra v Odrancih, ki ga bo upravljal Dom starejših Lendava

Včeraj se je na obisku v Pomurju mudil Janez Cigler Kralj (NSi), minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ta je obiskal več lokacij, svoj obisk pa je začel v Odrancih, kjer bo zgrajen dnevni center, ki ga bo upravljal Dom starejših Lendava. Vrednost investicije je okrog 500.000 evrov.
Po tem, ko se je minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj seznanil z lokacijo, kjer bo zgrajen dnevni center za starejše v Odrancih, ta bo stal za občinsko zgradbo, je za naš spletni portal podal izjavo, izjavo pa je podal tudi župan Občine Odranci, Ivan Markoja. Pred samim ogledom lokacije so ministra sprejeli v sejni dvorani Občine Odranci, predstavili občino, industrijo, razvojne dosežke, … Iz Odrancev se je minister podal v Mursko Soboto, kjer je obiskal murskosoboško območno enoto Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje ter Center za socialno delo Pomurje, svoj obisk pa je nadaljeval po Goričkem.

Minister je obiskal Center starejših Hodoš, v Turistično-nastanitvenem centru Peterloug v Markovcih pa se je sestal z vodstvom tamkajšnje Občine ter v. d. direktorjem Zavoda za turizem, šport in kulturo Šalovci Bernardom Gorškom. “Obiskal sem tudi občino Šalovci. Župan Iztok Fartek nam je predstavil potrebo po vzpostavitvi oskrbovanih stanovanj za starejše. Slišimo potrebe povsod po Sloveniji in se trudimo, da bi dostojno jesen življenja omogočili čim večim. V Domu Kuzma so v letu 2020 izgradili stanovanjsko enoto doma z 10 sobami (6 sob dvoposteljnih in 4 enoposteljne). Vrednost investicije je dober milijon evrov. Zahvala gre tudi osebju za neprecenljiv trud še posebej med epidemijo covid-19,” je zapisal minister Cigler Kralj.

Se pa je minister pred obiskom Goričkega podal tudi v Rakičan, kjer je v tamkajšnjem Domu starejših z direktorjem Zoranom Hoblajem podpisal sporazum za prenovo objekta v Črenšovcih v Dom starejših. “Gre za prazen objekt v središču Črenšovcev, v katerem bo vzpostavljena dislocirana enota Doma starejših Rakičan za 26 oskrbovancev. V Občini Črenšovci se s tem uresničuje strategija razvoja, s katero smo si zastavili cilj, da bomo poskrbeli za kakovostno življenje naših starejših občanov in občank,” so sporočili iz Občine Črenšovci, med term, ko so iz občinskega odbora NSi Črenšovci sporočili, da so “veseli, hvaležni in ponosni, da je minister Janez Cigler Kralj z direktorjem Doma starejših Rakičan Zoranom Hoblajem podpisal sporazum o vzpostavitvi dislocirane enote doma za 26 stanovalcev v Črenšovcih. Gre za iniciativo in projekt Doma starejših Rakičan v vrednosti okrog 2 milijona evrov. Zeleno luč investiciji in odobritev sredstev je zagotovilo ministrstvo, ki ga vodi ekipa NSi, koordinacijo med ministrstvom in rakičanskim domom pa je vodil naš domači poslanec Jožef Horvat. S tem se predvsem po zaslugi ministrstva uresničuje predlog svetniške skupine NSi Črenšovci takoj v prvih dneh po lokalnih volitvah, saj se bo s tem rešil status nedokončanega in praznega objekta v samem občinskem jedru.”