VIDEO, FOTO: Odprli mobilne hiške ob Zavodu za turizem in razvoj v Čentibi

Danes zgodaj popoldan so pri kolesarskem centru Murania v Čentibi tudi uradno odprli mobilne hiške v sklopu razpršenega hotela Vinarium. Otvoritveni trak sta prerezala župan Občine Lendava Janez Magyar in direktorica Zavoda za turizem in razvoj Martina Bukovec. Prvi gosti, medijske ekipe, so v hiškah sicer že prenočile minulo noč.
Medijske ekipe v hiškah že prenočile

V omenjenih štirih mobilnih hiškah pa so sicer v noči iz torka na sredo že prenočili prvi gosti. Šest oseb, predstavnikov medijev Lendavainfo.com, Mariborinfo.com in Radia 105 so tako že okusili, kako je prenočiti v omenjenih mobilnih hiškah, ki so v preteklosti dvignili kar nekaj predvsem negativnega prahu. Predstavniki madžarskega media Zalai hírlap se vabilu niso utegnili odzvati, so se pa pridružili današnjemu odprtju omenjenih objektov. Prve goste je Zavod za turizem in razvoj v hiške namestil na podlagi žreba, za tem pa je sledil odhod k vinotoču Kolar v Čentibi, kjer je sledila manjša pogostitev z mesninami družine Kolar ter manjša degustacija vin v vinski kleti vinotoča.

Gre torej za mobilne hiške, ki skupaj z manjšo teraso merijo slabih 40 kvadratnih metrov. Imajo štiri ločene prostore, dve spalnici, lično urejeno kopalnico z WC-jem ter skupni prostor, kjer se nahaja kuhinjska niša z mizo in manjšim sediščem za dve osebi. Vsaka hiška je opremljena s klimatsko napravo ter grelnimi telesi. Energent je električna energija. Hiške so prijetne tako od zunaj kakor tudi od znotraj, od zunaj so obdelane s sibirskim macesnom, od znotraj z za ta namen narejenimi ivernimi ploščami. Ležišča (v eni sobi dve ločeni postelji ki sicer tvorita zakonsko posteljo ter ju je mogoče razmakniti ter v drugi sobi pograd) so udobna, hrupa iz bližnje ceste pri zaprtih vratih skorajda ni mogoče zaznati. Skratka, hiška deluje udobno. Kakšnih pomanjkljivosti, razen morda nekoliko nizkega pograda in rahlo tresenje tal ob hoji, ni opaziti.

Medijske ekipe smo se za tem podale na kavo v center mesta, po vrnitvi pa nas je čakalo kolesarjenje po gričevnatem predelu Lendave do razglednega stolpa Vinarium, kamor smo se tudi povzpeli, ter si ob vrnitvi dol privoščili Prekmursko gibanico, kakšno kapljico ter se podali do kapelice svete Trojice ter čez mesto Lendava nazaj do Čentibe.


FOTO: Leon Novak, Tomaž Galič