VIDEO, FOTO: Odkrili spominsko ploščo na stavbi nekdanje milice v Lendavi

Minulo soboto dopoldan je policijsko veteransko združenje Sever Pomurje v Lendavi, pred stavbo nekdanje milice, pripravilo slovesnost ob odkritju spominske plošče. Namen prireditve je med drugim bil tudi, da so prisotni počastili spomin na ljudi, ter na dogodke, ki so pripomogli pri ubranitvi novo nastale države Republike Slovenije.
Prireditve so se udeležili podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana, predsednik policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje, člani Koordinacij domoljubnih in veteranskih organizacij Pomurja, predstavniki lokalnih skupnosti in drugih državnih organov, veteranke in veterani ter aktivni in upokojeni delavci policije. “Aktivni in rezervni miličniki te enote so skupaj s pripadniki takratne Teritorialne obrambe v času osamosvojitvenih procesov branili Lendavo in bo danes tukaj v spomin na njihovo hrabrost in neomajnost, odkrita spominska plošča,” je uvodoma dejala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

“V izrednih razmerah, ki so zaznamovale tisti čas, v dneh strahu in negotovosti so ključno vlogo odigrali prav pripadniki takratnih organov za notranje zadeve. A dejstvo je, da je bila v takratnem času prav slovenska milica tisti porok varnosti, v katerega so ljudje položili vse svoje upe. Namen današnje prireditve je, da počastimo spomin na ljudi, ter na dogodke, ki so pripomogli pri ubranitvi naše novo nastale države Republike Slovenije. Zato je prav, da cenimo uspehe preteklega obdobja, saj jih premoremo toliko, da se na burno slovensko zgodovino lahko ozremo s ponosom,” je še dejala Raušova.