VIDEO, FOTO: Nafta 1903 z zmago nad Ljutomerom potrdila naslov jesenskega prvaka

Včeraj ob 14.00 uri se je na nogometnem igrišču v Ljutomeru za Nafto 1903 pričelo zadnje srečanje jesenskega dela prvenstva. Modro-beli so domače ugnali s kar petimi zadetki in tako dokončno potrdili prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Po neugodnem rezultatu v Veliki Polani, ko je lendavska Nafta 1903 tam izgubila srečanje, kar je bil na sploh prvi poraz za ekipo modro-belih v jesenskem delu prvenstva, je včerajšnja visoka zmaga nad Ljutomerom bila obliž na rane. Kar petkrat se je okroglo usnje znašlo v mreži Ljutomera, celotno srečanje pa je bilo precej živčno in napeto, domači pa so praktično čez celotno srečanje negodovali nad sodniki in njihovimi odločitvami. Lendavska Nafta 1903 je tako včeraj potrdila naslov jesenskega prvaka in skupno zbrala 35 točk. Tik za petami so jim Beltinci.

Pred okrog 150 gledalci je prvi zadetek padel v 31. minuti, prispeval pa ga je Žan Horvat. Dve minuti za tem je pordel domači igralec Nino Bertalanič in se predčasno odpravil  v slačilnico. V prvi minuti sodnikovega podaljška prvega polčasa je padel novi zadetek v mrežo Ljutomerčanov. Žogo je po odlični podaji v gol popravil Vedran Vinko, takrat pa je med domačimi završalo, saj naj bi se zgodil prepovedani položaj, sodnik pa je zadetek registriral.

V 53. minuti je mrežo domačih za 0:3 v korist Nafte 1903 zatresel Antonio Dodlek. Le devet minut za tem je Mitja Novinič, po prekršku za enajstmetrovko le-to neuspešno izvedel, saj je vrata uspešno ubranil domači vratar Uroš Mlinarič. Veselje domačih sicer ni trajalo dolgo, saj je že čez dve minuti rezultat povišal hitri Vedran Vinko. A če Mitja Novinič ni bil uspešen pri prostem strelu, je bil uspešen v 71. minuti in s strelom za 0:5 postavil končni rezultat srečanja. Na obeh straneh so bili podeljeni po trije rumeni kartoni.

Avto Rajh Ljutomer – Nafta 1903 0:5 (0:2)