VIDEO, FOTO: Nafta 1903 še kar niza zmago za zmago

V Lendavskem športnem paru se je včerajšnji popoldan odvijala huda borba za nove tri točke. Kljub močnemu upiranju nasprotnika so modro-beli naposled le odnesli zmago in se še dodatno približali prvouvrščeni NŠ Muri. Ali bo Nafta 1903 ostala na drugem mestu, bo odločeno danes popoldan na Ptuju.
V Lendavskem športnem parku se je včerajšnji popoldan odvijala huda borba za tri točke. Precej zanimiv del srečanja, predvsem za domačo publiko, je bil drugi polčas, ko so modro-beli kar trikrat zadeli v polno, med tem, ko so v prvem polčasu kazali povsem drugačno sliko. Takrat je namreč kazalo, da bo to še eno izmed srečanj, ki bo polno priložnosti, a brez zadetkov. Nafta 1903 se je s to zmago zavihtela med najboljše tri na drugoligaški lestvici.

Če pogledamo prvi polčas, bi lahko rekli, da sta igri obeh ekip bili enakovredni, gosti pa so precej dobro branili svojo mrežo. Prav to je najprej med igralce, za tem pa še med publiko prineslo precejšnjo živčnost, to pa je dodatno podžgalo nekaj dobrih priložnosti na eni in drugi strani, ki pa jih ekipi nista uspeli dokončno realizirati, saj sta se nemalokrat izkazala oba vratarja. Prvi polčas se je tako končal brez zadetkov.

Okrog 350 gledalcev je v nadaljevanju srečanja, torej v drugem polčasu, videlo precej boljšo igro domače ekipe, gosti pa so še vedno igro modro-belih dobro spremljali. V 72. minuti se je obramba gostov dokončno zlomila, ko je glavni sodnik dosodil strel iz bele točke, ki ga je Mitja Novinić izvedel neuspešno, a je Vedran Vinko žogo po gneči pred golom le-to uspešno pospravil tja kamor sodi. (video)

Po omenjenem zadetku je obramba gostov zelo padla, goste pa je izdala tudi kondicija. Nafta 1903 je pričela nevarno pritiskati, kar se je že kmalu obrestovalo, ko je Marko Roginić deset minut kasneje rezultat popravil na 2:0. Po tem, ko so bili že vsi prepričani da je to končni rezultat srečanja, je že v naslednji minuti sledilo novo višanje rezultata in sicer na 3:0, po zaslugi Marka Marciuša. V sami končnici srečanja bi modro-beli rezultat lahko povišali še za zadetek, a jim je to preprečil okvir vrat.

Nafta 1903 – Brda 3:0 (0:0)

1:0, Vedran Vinko, 72.
2:0, Marko Roginić, 82.
3:0, Marko Marciuš, 83.