VIDEO, FOTO: Nafta 1903 petkrat zatresla mrežo gostov

Včeraj popoldan sta v sončnem vremenu, v 16. krogu 3. SNL -Vzhod, svoje moči merili ekipi Nafte 1903 in Tromejnika. Okrog 400 ljubiteljev nogometa je v prvem polčasu videlo le en zadetek, med tem, ko so v drugem polčasu padli kar štirje.

V sončnem vremenu sta se včeraj v lendavskem Športnem parku pomerili ekipi domače Nafte 1903 in gosti iz Kuzme. Okrog 400 ljubiteljev nogometa je skupno videlo kar pet zadetkov, v korist Nafte 1903. V prvem polčasu je padel en zadetek, med tem, ko so ostali štirje padli v drugem polčasu. Nafta 1903 je ves čas srečanja imela v veliki večini pobudo za žogo, gosti pa trdovratnemu nasprotniku čez celotno srečanje niso bili kos, pa čeprav so si priigrali vsaj tri lepe priložnosti, katerih pa jim ni uspelo realizirati.

Prvi zadetek je padel tik pred koncem prvega polčasa, ko je že vse kazalo, da se bo ponovil scenarij iz Beltincev. Pa se ni. Le minuto pred sodnikovim žvižgom je v svoje noge žogo dobil hitri Vinko in kljub gneči pred golom žogo uspešno spravil v gol. A če je prvi gol padel slabo minuto pred koncem, je drugi zadetek padel minuto po začetku srečanja. Iz podobne situacije je Vinko znova bil uspešen in s tem poskrbel za veselje na tribuni Športnega parka.

Igra se je nadaljevala med obema kazenskima prostoroma, sicer predvsem na polovici gostov, ko se je mreža gostov znova zatresla, in sicer v 76. minuti. Tokrat je bil uspešen kapetan modro-belih, Vöröš, ki je z lahkoto premagal gostujočega vratarka Šafera. Veselje se po tretjem zadetku še do dobra ni umirilo, ko je tribuni znova preplavil aplavz in glasni vzkliki, le slabi dve minuti za prejšnjim zadetkom. Za višanje rezultata na 4:0 je znova poskrbel hitri in natančni Vinko.

Ko je že vse kazalo, da se bo Tromejnik iz Lendave domov vrnil poražen s štirimi zadetki, je Roginić minuto pred zadnjim sodnikovim žvižgom postavil končni rezultat srečanja in sicer 5:0.

Nafta 1903 – Tromejnik 5:0 (1:0)

1:0 – Vedran Vinko
2:0 – Vedran Vinko
3:0 – Patrik Vöröš
4:0 – Vedran Vinko
5:0 – Marko Roginić