VIDEO: FOTO: Na predvečer evropskega dneva spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov Lendavo obiskal Borut Pahor

Na predvečer evropskega dneva spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov je Občina Lendava pripravila spominsko pietetno slovesnost, ki je potekala v Muzeju meščanstva Lendava.
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je ob tej priložnosti predal listino o prevzemu častnega pokroviteljstva nad umetniškim projektom Tlakovcev spomina (Stolpersteine) v Sloveniji, ki jo je prevzel Boris Hajdinjak, direktor Centra judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor. Pred pričetkom slovesnosti je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor položil venec k spomeniku žrtvam druge svetovne vojne in žrtvam rasnega, nacionalnega ter ideološkega fanatizma iz obdobja po drugi svetovni vojni v Lendavi in njeni okolici. Tlakovce spomina bomo v Lendavi položili 17. septembra 2019 pred hiše nekdanjih judovskih lastnikov, ki so bili žrtve totalitarnih in avtoritarnih režimov. Poslej bodo simbolno opominjali na njihovo trpljenje ter neprecenljiv prispevek in pečat, ki so ga zapustili našemu mestu.