VIDEO, FOTO: Na letnem odru nastopila glasbena skupina Romano Glauso s plesalkami Romano Jilo

Na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane je v sklopu romskega festivala nastopila glasbena skupina Romano Glauso s plesalkami Romano Jilo iz Dolge vasi. Na koncu glasbenega nastopa so obiskovalci bili deležni torte, saj so Nataša Horvat, Rahela Hojnik Kelenc in pevec glasbene skupine Dušan Horvat – Vajta praznovali rojstni dan.
Glasbena skupina širi ljubezen do romske glasbe in igrivo veselje s plesanjem po mizah in pitjem vina. So morda ena rahla posebnost v romskem glasbenem polju, saj že od samega začetka njihovega delovanja neobremenjeno razvijajo avtorski pristop do romske glasbe. Ustvarjajo pesmi, ki gredo dobro v ušesa, od romskih balad do živahnih plesnih ritmov romskega melosa.

Letos pripravljajo prvi avtorski album z 10 skladbami, ki so nastale pod peresom članov skupine Romano Glasu v sestavi: Igor Baranja – Harmonika, Kitare – Darko Rudaš, Danilo Horvat in Milan Šarkezi, Bas in kontra bas – Belmondo Stojanovič, Bobni in tolkala – Miki Horvat in vokal Dušan Horvat – Vajta.