VIDEO, FOTO: Maribor boljši za (zgolj) zadetek

Ritem treningov tako lendavske Nafte 1903 kakor tudi Maribora je včeraj bil prekinjen s prvo pripravljalno tekmo. Ekipi sta se udarili včeraj na igrišču z umetno travo pri DOŠ I Lendava. Slavil je Maribor in sicer z rezultatom 2:1.

Med privajanjem na igralni del so Lendavčani boljše začeli in povedli v 15. minuti, ko je Marciuš po podaji Roginiča prišel do soočenja z mladim vratarjem Ninom Irgoličem ter natančno zadel. Po približno petnajstih minutah tekme se je proti golu Nafte 1903 podal Tavares, a bil kmalu za tem ustavljen. V 31. minuti je pri poskusu Novakovića po tleh vratar tekmecev žogo odbil z nogo, minuto pozneje pa se je zatresla Naftina mreža. Šuler je akcijo pričel, žogo odbil do Tavaresa v kazenski prostor, ta jo je preusmeril do Vršiča ki je poskrbel za izenačenje. Mariborčani so do konca prvega polčasa poskušali še trikrat, a je Valentič bil na pravem mestu, zadnji zadetek pa je z glavo preusmeril v prečko.

Mariborčani so drugi polčas začeli z desetimi novimi igralci. Gledalci so v drugem polčasu videli še nekaj lepih akcij obeh ekip, a le ena je obrodila sadove za višanje rezultata. V 53. minuti je žoga zaobšla prečko Naftinih vrat, v 61. minuti pa je na pravem mestu bil znova vratar ValentičBohar je v 68. minuti po odvzemu žoge spretno zaključil napad z natančno odmerjenim udarcem v levi spodnji kot.

Nafta 1903 – Maribor 1:2 (1:1)

1:0 Marciuš (15), 1:1 Vršič (32), 1:2 Bohar (68)

NAFTA: Valentič, Stošić, Šeruga, Dodlek, Novinić, Voroš, Malešević, Vinko, Ilić, Marciuš, Roginič. Igrali so še: Lorinc, Zagorec, Panić, Zeljko, Monjac, Vida, Horvat, Magdič, Kiraly. Trener: Slobodan Đurić.

NK MARIBOR – prvi polčas: Irgolič, Palčič, Šuler, Defendi, Uskoković, Kabha, Pihler, Sallalich, Vršič, Tavares, Novaković. Drugi polčas: Irgolič, Vujčić, Mertelj, Rajčević, Hotić, Vrhovec, Ogrinec, Mezga, Bohar, Ahmedi, Sunny Omoregie. Trener: Darko Milanič.