VIDEO, FOTO: Kriminalisti še vedno na lendavski Občini in tudi na TZLV. Občina je zaprta.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije, Policijske uprave Murska Sobota svoje delo še vedno opravljajo na lendavski Občini, kjer je prisoten tudi lendavski župan. Kriminalisti se prav tako nahajajo v prostorih Turistične zveze Lendava vabi (TZLV), ki upravlja z razglednim stolpom. Kriminalisti naj bi se, neuradno, odzvali na anonimno prijavo.
Izjava: Aleš Kozar, vodja Urada župana

Že od zgodnjih jutranjih ur kriminalisti svoje delo opravljajo na lendavski Občini, bili so na sedežu podjetja Vedi d.o.o., ki pa ni predmet preiskave, nahajajo pa se tudi v prostorih Turistične zveze Lendava vabi (TZLV). Iz PU Murska Sobota so sporočili, da “je bila pravni osebi, s sedežem na območju UE Lendava, v letih 2014 in 2015 pridobljena velika protipravna premoženjska korist v znesku 71.950 evrov.”

Kriminalisti naj bi sumili, da je Občina Lendava Turistični zvezi Lendava vabi (TZLV) v letih 2014 in 2015 pridobila protipravno premoženjsko korist v višini 71.950 evrov. Policisti pred občinsko zgradbo vsakega zaposlenega, ki vstopa vanjo popišejo. Danes so kriminalisti opravili štiri hišne preiskave. Kot poroča spletni Večer, so kriminalisti zgodaj zjutraj potrkali tudi na vrata hiše župana.