VIDEO, FOTO: Goričani, kljub dobri igri Nafte 1903, slavili v Lendavi

V Lendavi smo v četrtkovem večeru dobili še zadnjega četrtfinalista letošnje izdaje Pokala Slovenije. Nafta 1903, ki je v prvem krogu tekmovanja izločila Zavrč, je gostila Gorico, ki je imela z gostovanjem v Prekmurju slabe izkušnje iz lanske sezone.

Primorci so morali v lanskem poletju priznati premoč Muri, tudi v Lendavi pa so se ob koncu prvega polčasa znašli v težavah. V 39. minuti je Kapić v lastno mrežo preusmeril predložek Vinka, a so se gostje veselili hitrega izenačenja. Zgolj dobro minuto kasneje je po predložku Arčona in podaji Žigona v polno meril Burgič. Gostitelji bi lahko znova povedli po dobri uri igre, a svoje priložnosti niso izkoristili, natančnejši pa so bili gostje. Osuji je na vrhu kazenskega prostora našel Kotnika, ki je z volej udarcem matiral nemočnega Valentića. Končni izid je v 91. minuti postavil Franciosi.

Goričani so se v četrtfinalu Pokala Slovenije pridružili Rudarju, Krki, Olimipiji, Domžalam, Krškemu, Mariboru in Aluminiju.

Nafta 1903 – Gorica 1:3

Kapić (39./ag); Burgić (41.), Kotnik (71.), Franciosi (91.)

  • lujza

    Zakaj je pa Đurić dajal navodila igralcem celotno tekmo? Ni bilo rečeno, da ostaja Radoš glavni trener?

  • Đuronijekriv

    @lujza, ti se ne razmiš v nogomet. Bom ti razložil: Nafta je tekmo morala izgubiti (višja sila) in zato je tekmo vodil Đuro, kajti če bi jo vodil Radoš Nafta verjetno tekme ne bi izgubila, torej:Vsak zakaj ima svoj zato. Lep dan želim in mnogo užitkov pri gledanju naftinih tekem pod vodsvom nogometnega supermena Đurića, saj človek ima svoj potencial, kar se tiče treniranja članskih ekip, to kažejo bivši uspehi, ki se jih pa ne da opisati.

  • gost

    bauše bi bilau ka bi Kukarco posadili na toj travi, bi več haska bilau