VIDEO, FOTO: E-via – Rally: Iz Murske Sobote električna vozila prispela do Vinariuma, za tem krenila naprej

Karavana električnih vozil je danes zgodaj dopoldne izpred Expana v Murski Soboti krenila na 600-kilometrsko pot. Vozila so se za tem ustavila na drugi postojanki, na stolpu Vinarium, od tam pa se je karavana odpravila naprej na Goričko.
Že četrtič zapored bo dirka e-via – Rally z električnimi vozili med 11. in 13. oktobrom potekala na kar 600 kilometrov dolgi trasi skozi energijsko bogato Vzhodno Štajersko (AT), zeleno Jugovzhodno Štajersko (AT) ter po našem čudovitem Pomurja ter Spodnjem Podravju. Iz Murske Sobote je torej na pot krenilo 36 električnih vozil, pred vozniki pa so zanimive preizkušnje s kar 13 polnilnimi postanki, 7 posebnimi postanki z nalogami za ekipe ter 13 kontrolnimi točkami. Za določeno traso imajo vozniki na voljo točno določen čas, s pomočjo katerega si nabirajo točke, praviloma pa ti na cilj ne smejo prispeti pod tem časom.

V sklopu programa so se tekmovalci med drugim ob prihodu na stolp morali povzpeti na vrh, posneti selfi ter ga objaviti na Facebook profilu relija. Tekmovalci z največjim dosegom (všečkov) bodo dosegli največ točk, ki bodo upoštevane v kriteriju Posebne naloge v sklopu relija.