VIDEO, FOTO: Derbi pripadel Nafti 1903

Pred okrog 1500 gledalci se je včeraj v beltinskem športnem parku odvijalo srečanje 15. kroga 3. SNL -Vzhod, v katerem sta svoje moči merili ekipi Beltincev in Nafte 1903. Derbi z vrha lestvice je postregel z zmago Nafte 1903, igralci pa so se razigrali šele v drugem polčasu.

Otvoritveno srečanje spomladanskega dela prvenstva je pripadlo ekipama iz samega vrha lestvice, ekipi Beltincev in Nafte 1903. Ljubitelji okroglega usnja, v beltinskem Športnem parku se jih je zbralo okrog 1500, so v prvem polčasu gledali precej enakovredno igro obeh moštev, med tem, ko sta se ekipi precej razigrali v drugem polčasu, s sicer malo priložnostmi na eni in drugi strani. Uspešnejša je tokrat vila Nafte 1903, ki je v Lendavo odnesla tri točke.

Ekipama, kljub malo priložnostim, ne gre očitati premajhne borbenosti ali premajhne želje po zmagi. Prvi zadetek je padel šele v 76. minuti, ko je z desne strani obrambo domače ekipe več kot uspešno premagal hitri Vedran Vinko in takoj za tem zadel levo stran domačih vrat. Ko je kazalo, da bo Nafta 1903 iz Beltincev odšla z zgolj golom prednosti, je Marku Marciušu uspel zadetek na gol v zadnjih izdihljajih sodnikovega podaljška. Domači so namreč storili napako v obrambi, ko jim je žogo uspešno odvzel žogo prav Marciuš in sam stekel do domačega vratarja, ki pa po strelu po tleh, ni uspel ubraniti svojih vrat.

Lušt Beltinci – Nafta 1903 0:2 (0:0)

Strelca: 0 : 1 Vinko (76), 0 : 2 Marciuš (90 + 3)

ekipi