VIDEO, FOTO: Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo: Nekaj zaposlenih v Novartisu z varovanci Ozare na pohod do Vinariuma

Prostovoljske dejavnosti, ki jih v okviru globalne pobude Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo organizira Novartis v Sloveniji, so v polnem teku. Novartisovi sodelavci v Sloveniji (Lek, Sandoz, Farmacevtika in Onkologija) med 16. aprilom in 29. majem svoj čas namenjajo posameznikom ter različnim organizacijam po vsej Sloveniji, ki potrebujejo pomoč. Projektu korporativnega prostovoljstva se je letos pridružilo več kot 700 zaposlenih iz vseh Novartisovih divizij.
Kot vsa leta doslej tudi letos pri dejavnostih sodelujejo sodelavci in sodelavke iz enot Antiinfektivi Lendava in Trdni izdelki Lendava. Pred nekaj dnevi so se udeležili krvodajalske akcije v Lendavi, danes pa so se odpravili na izlet z varovanci Ozare iz Lendave po Lendavskih goricah. “V prostovoljske dejavnosti in sodelovanje z lokalno skupnostjo smo v Lendavi vključeni že vrsto let. S pobudami, kot je Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo, izkazujemo dolgoročno zavezanost in povezanost s krajem, v katerem delujemo. Naši sodelavci se že vnaprej veselijo teh dejavnosti in se jih radi udeležijo, na kar smo zelo ponosni,” je dejal Simon Rečnik, direktor Trdnih izdelkov Lendava.

V maju, natančneje 22. maja, bodo sodelovali še pri organizaciji Regijskih iger Specialne olimpijade, ki jih prireja Dvojezična osnovna šola II Lendava. “S sodelovanjem v lokalni skupnosti ne delamo nekaj dobrega le za tiste, ki našo pomoč potrebujejo, ampak bogatimo tudi sebe. Vsako leto znova se naši sodelavci in sodelavke napolnijo z energijo ter ustvarijo nepozabne spomine. To nas navdaja z zadovoljstvom in poveča motivacijo za delo,” je povedala Gizela Štampar, direktorica Antiinfektivov Lendava.