VIDEO, FOTO: Člani Aerokluba Murska Sobota so se simbolično zahvalili vsem zdravstvenim delavcem, preleteli tudi Lendavo

Na pobudo akrobatskega pilota in podjetnika Petra Podlunška je včeraj z letališča Rakičan vzletelo devet letal, ki so s preletom Pomurja izrazili zahvalo in spoštovanje vsem, ki so v času epidemije skrbeli za boljši jutri v naši regiji.
Vsem, ki so tako ali drugače sodelovali pri preprečevanju širjenja koronavirusa, so se skupaj zahvalili pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske in 31. lovskega polka Vojnega letalstva ZDA, ki deluje iz vojaške baze v italijanskem Avianu. Piloti obeh vojska bodo s šestimi letali F-16 in tremi letali PC-9 v ponedeljek, 1. junija, preleteli Jesenice, Golnik, Kranj, Ljubljano, Celje, Maribor, Ptuj, Šmarje pri Jelšah, Brežice, Novo mesto, Metliko, Postojno in Izolo s sporočilom, da se z velikimi tveganji lahko uspešno soočamo le tako, da sodelujemo in si pomagamo.

A Pomurje vojaškega preleta kot zahvale vsem, ki so tako ali drugače sodelovali pri preprečevanju širjenja koronavirusa, ni bilo deležno. Dejstvo je v svoje roke vzel vsem dobro poznani podjetnik in akrobatski pilot Peter Podlunšek. “Ker Prekmurje ni na njihovem planu letenja bomo Prekmurje s formacijo naših letal preleteli v znak spoštovanja vsem, ki so se uspešno spopadali s pandemijo ter v zaključek 100. obletnice priključitve Pomurja k matici Sloveniji. Kar ne zmore Slovenska vojska in NATO zmoremo sami,” je na družbenem omrežju Facebook zapisal Podlunšek.

FOTO: Marko Kepe