VIDEO: Dobrodelnost: Pomagajte nedonošenčke razveseliti tudi vi!

“Ker sem z Maksom preživela tri mesece v porodnišnici, se mi je porodila ideja o darilu za mamice, ki ponazarja in utrjuje vez med mamo in otrokom: obdarili bi jih z unikatnimi kompleti tunike za mamico in pajaca za otroka. Material in šivanje enega komplet stane 70 EUR, radi bi pa zbrali vsaj toliko podpore, da aprila enkratno obdarimo mamice in nedonošenčke v ljubljanski porodnišnici. Gre za okrog 30 otrok,” je ob začetku dobrodelne akcije zapisala Lendavčanka Mihela Vajda Ščap. Oglejte si njeno zgodbo!
Projekt hobotnica

Tjaša in njena kvačka sta že dlje časa prijateljici. Pravzaprav se tako pogosto družita, da se je simpatična Tjaša odločila, da iz Velike Britanije v našo lepo deželico pripelje povsem nov in nadvse dobrodelen projekt. Projekt hobotnica. Pri projektu gre za to, da različne ustvaralke ustvarijo hobotnice za nedonošenčke, ki bijejo prvo bitko. Projekt je v celoti dobrodelen in prostovoljen, kar pomeni, da ustvarjalke, kvačkarice same kupije ustrezen material za izdelavo. Vsak prispeva kar lahko, saj vsaka hobotnica šteje in so jo v porodnišnicah še kako veseli: “Nad samo idejo sem bila navdušena, pobrskala ali projekt poteka tudi pri nas in se lotila dela. Branje in raziskovanje sta me privedla do odločitve, da poizkusim pripeljati projekt tudi k nam. Od danskih kolegov sem prejela dovoljenje za uporabo navodil in tako se je začela ta zgodba. Sam projekt je svetovno razširjen in ima korenine na danskem. Pri nas pa se je začel v septembru 2017, po tem ko sem na društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom poslala prvo hobotnico z opisom projekta in idejo, da bi se to lahko odvijalo tudi pri nas.”

V kolikor želite podpreti projekt, želeni znesek nakažete na račun Društva za pomoč prezgodaj rojenim otrokom – NLB 02014-0050993640, namen Hobotnica MiniMaks.