VIDEO: Beno Misja se je po odličnem “knockoutu” veselil zmage, katera pa ni bila lahka

Lendavčan Beno Misja tudi tokrat šteje lovorike. Predvčerajšnji torek se je v italijanskem Vidmu odvijal turnir, prvenstvo Italije G1 v Taekwon-do-ju za povabljene borce. Beno seveda tudi tokrat tekmovanja ni končal brez zmage, o čemer z velikim ponosom in ekskluzivno poročamo samo na spletnem portalu Lendavainfo.com.
Da imamo tudi v Lendavi vrhunske športnike je znano že lep čas, a najbolj zanimivo je, da imamo uspešnega športnika tudi v športu, ki nam ni najbolj domač. Beno Misja že dlje časa povzroča skrbi tekmovalcem v Taekwon-do-ju, športu, borilni veščini, ki je bila ustanovljena leta 1955 v Južni Koreji. Ta se je tokrat na povabilo udeležil turnirja, prvenstva Italije G1, kjer je znova nepopisno blestel.

Tokratnega turnirja do 80 kg so se udeležili borci iz Nemčije, Avstrije, Hrvaške, Srbije in Italije. Po tehtanju je sledil žreb, ki je Misji določil naslednjo skupino: Alex Kirch (Nemčija), Vito Aquilla (Italija-Torino), Goran Atajevič (Hrvaška), Robert Flecca (Videm-domačin), Massimo, Galliani (Verona), Julian Grögel (Avstrija).

Misja je skupinski del mojstrsko končal brez poraza, saj je odpravil vse svoje nasprotnike. Kircha je premagal s 7:3, Aquillo z 8:6, Atajeviča z 12:10, Flecca s 13:9, Gallianija s 11:10 in Grögela s 6:3.

Z navedenimi zmagami se je Lendavčan prebil v četrtfinale, kjer se je pomeril s Filipom Cvitanovićem iz Srbije. “Že po tako napornem skupinskem delu sem moral ostati zbran, saj je bil Srb v prvih dveh rundah trd oreh, prav tako pa se je lotil borbe zelo “umazano,” je za naš portal dejal Misja. V tretji “rundi” se je Misja izkazal in se veselil zmage s 15:11. S tem se je mladi Lendavčan uvrstil v polfinale turnirja, kjer se je srečal s svojim soborcem iz kluba, Lucco Rossinijem.

“Popuščanja ni bilo iz nobene strani in tako je borba bila izenačena do samega konca. 20 sekund pred koncem je izid bil izenačen na 6:6, nakar sem ga z dovoljenim udarcem zadel ter zmagal s 7:6. Šlo je za zelo obrambno borbo, toda sam sem na koncu pokazal več znanja in zbranosti,” je borbo na kratko opisal Beno in se s tem veselil uvrstitve v finale.

Z gledljivim “knockoutom” nad nasprotnika

Misja se ni dolgo obiral. Pomeril se je z Masimillianom Botellijem. Med slednjima je kar nekaj neporavnanih računov, zato sta šla na vse ali nič. “Po dobri in izenačeni prvi “rundi,” se je v drugi vse hitro končalo. Po dobro izpeljanem udarcu sem z “knockoutom” (udarec v glavo) premagal Botellija in se veselil zmage na mednarodnem prvenstvu Italije.”

Beno Misja iz Lendave sedaj že šesto leto zapored trenira in se ob tem zelo uspešno udejstvuje v tekmovanjih v nam sicer nekoliko manj znani borilni veščini taekwon-do. Gre za borilno veščino, ki je bila ustanovljena leta 1955 v Južni Koreji, na današnjem ozemlju Koreje pa so sicer nekakšno podobno različico trenirali že pred več kot 2000 leti. Misja nastopa za italijanski klub Hwarang team.