Verjeli ali ne, kradli iz skladišča lendavskega območnega združenja Rdečega križa

Lendavski policisti so predvčerajšnjim obravnavali nekoliko neobičajen vlom in tatvino, ki pa se po besedah nekaterih članov območnega združenja Rdečega križa Lendava ni zgodil prvič. Neznanec ali neznanci so predvčerajšnjim vlomili v skladišče  lendavskega Rdečega križa in povzročili za najmanj 800 evrov škode.
Z ogledom kraja kaznivega dejanja in zbiranjem obvesti je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil do sedaj še neznano količino različnih oblačil, higienskih pripomočkov in hrane v skupni vrednost okrog 800 evrov. Pri kontaktu s predstavniki humanitarne organizacije je bilo naknadno ugotovljeno, da je neznani storilec pri vlomu odtujil tudi več vezov vode v plastičnih steklenicah 0,5 litra znamke Radenska Naturelle, katera pa zaradi poteka roka uporabe več ni pitna, bila je nemreč za odpis in shranjena v ločenem prostoru.

Kot nam je še povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš, je škoda najbrž večja kot omenjenih 800 evrov, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Neuradno smo izvedeli še, da je nepridiprav oz. da so nepridipravi vlomili čez okno.