Verižno trčenje v Rakičanu, nezakonit prevoz tujcev in najdba izgubljene pištole v gozdu

Minuli petek je pri murskosoboški splošni bolnišnici prišlo do verižnega trčenja, v Ljutomeru so tamkajšnji policisti obravnavali nezakonit prevoz tujcev, s strani občana pa so gornjepetrovski policisti bili obveščeni o izgubljeni pištoli.
Prometna nesreča

Minuli petek, malo po 14. uri je na regionalni cesti pri bolnišnici Rakičan prišlo do prometne nesreče z udeležbo treh vozil. Voznica osebnega avtomobila je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v pred seboj vozeči osebni avtomobil voznice, katerega je nato odbilo naprej v stoječi osebni avtomobil voznika. Po trčenju sta voznica in sopotnica v drugem vozilu iskali zdravniško pomoč, ugotovljeno da sta utrpeli lahke telesne poškodbe. Nastalo je za okrog 11.000 evrov materialne škode. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog in izrečena globa.

Nezakonito prevažal tujce

Minuli petek, malo po 17. uri so policisti PP Ljutomer med kontrolo cestnega prometa v Ljutomeru zaustavili osebni avtomobil, slovenskih registrskih oznak. Pri kontroli vozil in potnikov je bilo ugotovljeno, da voznik, državljan Ukrajine v vozilu nezakonito prevažata 4 državljane Iraka. Vozniku je bila odvzeta prostost je bil s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku, ki za zanj odredil pripor. Tujci so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V gozdu najdena izgubljena pištola

Minuli petek, v popoldanskem času smo policisti s strani občana z območja PP Gornji Petrovci prejeli prijavo, da je pred dnevi na eni izmed gozdnih parcel izgubil orožje (pištolo), za katero poseduje orožno listino. Kljub iskanju orožja ni našel. Policisti so skupaj z vodniki službenih psov organizirali iskalno akcijo in našli pištolo. Lastnik je bil opozorjen na previdno rokovanje in nošenje pištole.