Velik uspeh: Kadetska in mladinska ekipa Nafte 1903 prvaka lige

Minulo nedeljo je lendavski Športni park bil prizorišče zadnjega kroga v kadetski in mladinski ekipi Nafte 1903. Obe selekciji sta nastopali v 2. državni ligi od katere pa se sedaj poslavljata, saj so po nizu uspehov postali zmagovalni ekipi lige.
Skupna lestvica 2. mladinske in kadetske lige vzhod kaže prav prijetno sliko. Na prvem mestu prvenstvene tabele se nahaja lendavska Nafta 1903, ki je tudi uradni prvak postala minulo nedeljo v lendavskem Športnem parku, po tem, ko so se tako kadeti kakor tudi mladinci pomerili proti vrstnikom iz Miklavža. Mladinci so nasprotnike ugnali z rezultatom 3:1, za zadetke pa so poskrbeli Josip Žganec iz 11 metrov v 49. minuti, Matic Donko v 52. minuti in Matej Mezga v 72. minuti. Domači so zadetek prejeli v 60. minuti, ko je domačo mrežo zatresel Jakob Berglez.

Uspešno pa je bilo torej tudi pri kadetih. Ti so nasprotnika, kadete iz Miklavža premagali z 2:1. Za domače je v 20. minuti bil uspešen Tian Kosi, zadetek za 2:0 je prispeval Niko Zamuda v 31. minuti, končni rezultat srečanja (2:1) pa je postavil Nejc Kop v 37. minuti. Obe selekciji sta v aktualni sezoni odigrali po 22 krogov, skupno pa sta zbrali 96 točk. Drugouvrščeni sta ekipi iz Krškega (skupno 94 točk), na tretjem mestu pa se nahajata selekciji Dravograda (skupno 91 točk). Na zadnjem mestu sta ekipi iz Šmartnega, ki imata skupno zgolj 10 točk.

To seveda pomeni, da sta se obe ekipi lendavske Nafte 1903 posledično uvrstili v najvišji rang tekmovanja, torej v prvo državno mladinsko in kadetsko ligo. Ta šteje 14 ekip, letošnji državni prvaki pa so Domžalčani s stotimi točkami. Murskosoboška Mura se nahaja v spodnji polovici lestvice in sicer na 11 mestu. Ob tem je seveda potrebno omeniti, da je najboljši strelec v kadetski ligi nogometaš Nafte 1903 Niko Zamuda s 26 zadetki, pri mladincih pa Gal Podlesnik iz Dravograda. Najvišje rangirani nogometaš Nafte 1903 v mladinski ligi je Josip Žganec, ki kraljuje na petem mestu z 12 zadetki.