Včeraj so se tudi uradno pričele aktivnosti za priljubljeno kulinarično prireditev Bogračfest

V starem mestnem jedru Lendave, med zgodovinskimi kulisami meščanskih hiš in ob vznožju slikovitih lendavskih vinogradov se bo tudi letošnje leto odvijal tradicionalni Bogračfest. Aktivnosti za organizacijo omenjene prireditve vključno s prijavami so se pričele včeraj.
Bograč ima posebno mesto v srcih domačinov. Prireditev je pravzaprav festival kulinarike, kjer se ob bograču, tradicionalni vinogradniški jedi, ki jo pripravljajo v kotličkih na Glavni ulici tekmujoče ekipe, zvrstijo tudi ostale domače dobrote: lendavski pereci, ocvirkove pogače … In ob tej pestri kulinarični ponudbi ne smemo pozabiti niti na ponos vinogradnikov, na rujno vino, ki se zaiskri v kozarcih obiskovalcev Bogračfesta.

“Zavod za turizem in razvoj Lendava razpisuje mednarodno tekmovanje v kuhanju bograča ‘Bogračfest 2022’, ki bo 27. avgusta 2022, v starem mestnem jedru Lendave. Na tekmovanje se lahko prijavijo domače ali tuje fizične ali pravne osebe, posamezniki ali društva, ki sprejemajo razpisana pravila tekmovanja – prijave so možne v elektronski ali klasični obliki do 19. 8. 2022 oz. do zapolnitve razpisanih tekmovalnih mest. Prijavnina za tekmovanje znaša 120,00 eur z DDV,” so sporočili iz Zavoda za turizem in razvoj.

Letošnji Bogračfest bo tako potekal zadnjo avgustovsko soboto v sklopu Festivala Vinarium. Od 8.00 naprej bo vzdolž Glavne ulice potekalo tekmovanje kuharskih ekip z zabavnim programom, spremljevalnim programom za otroke, kulinarično ponudbo ter večernim koncertom. letos bo na voljo do 100 tekmovalnih mest. Ocenjevanje vzorcev bograča in tekmovališča bo vodila ekipa priznanih kuharskih mojstrov in odličnih poznavalcev kulinarike, ki se bo predstavila pred začetkom tekmovanja. Komisija bo ocenjevala tekmovališče ter jed bograč. Za najlepše urejeno tekmovališče pripada praktična nagrada, za Mojstra bograča glavna nagrada ter za drugo in tretje mesto praktična nagrada.