Včeraj je naše kraje vnovič pobelil sneg, v prihodnjih dneh temperature navzgor

Včerajšnje zgodnje jutro je naše kraje vnovič pobelilo sneženje, ki pa se je, tako hitro kot je začelo, tudi umirilo in prenehalo. A ta snežna odeja seveda ne bo obstala, saj se bodo v prihodnjih dneh temperature višale. Najtopleje bo na Silvestrovo.
Včerajšnjo nedeljo se je začelo pestro vremensko dogajanje. V zgodnjih jutranjih urah se je meja sneženja spustila do nižin, za novo leto pa lahko pričakujemo “zračno maso za rekorde”. Čeprav je bil že božični dan ponekod v Sloveniji precej topel bo torej v času prehoda v novo leto očitno še topleje. Kot je na družbenem omrežju Twitter zapisal meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Blaž Šter, se trenutna a odjuga zdi glede na tisto, ki prihaja, še hladna.

Toplo Silvestrovo

“Za novega leta dan bodo pa še malo bolj zakurili. Zračna masa za rekorde! Kot kaže bomo dobili pošiljko iz severne Amerike, kjer je prav sedaj izjemno toplo,” je v nadaljevanju zapisal Šter. Kot še pojasnjuje Arso, je nad severno Evropo trenutno obsežno območje nizkega zračnega tlaka z izrazito vremensko fronto, ki preko vzhodne in srednje Evrope sega do Alp. Z zahodnikom k nam še naprej priteka precej vlažen zrak. Današnje jutranje temperature so se gibale okrog -2 stopinj Celzija, dnevne se bodo gibale okoli ničle. V torek in sredo bodo jutranje temperature okrog ene stopinje Celzija, dnevne dve in pet stopinj. V četrtek zjutraj bodo štiri stopinje, v petek tri in v soboto nič. A bo precej toplo podnevi: v četrtek 8, v petek 12 in v soboto 10 stopinj Celzija.