Varaždinska kriminalistka mrtva pred murskosoboško bolnišnico

Včeraj popoldne so na parkirišču pred Splošno bolnišnico Murska Sobota v Rakičanu, v avtomobilu znamke Renault Clio opazili žensko, ki ni kazala znakov življenja.

Izkazalo se je, da gre žensko, ki naj bi bila mrtva v avtomobilu že več kot 24 ur. Velika prisotnost policije na kraju ter pričevanja nekaterih očividcev nakazujejo, da bi lahko šlo za pogrešano uslužbenko Policijske uprave Varaždin na Hrvaškem. Sedaj je že potrjeno, da je 49-letna hrvaška policistka, kriminalistka, Suzana Vugrinec, ki se je ukvarjala z nasiljem nad ženskami, sicer pogrešana že od nedelje, 21. maja, ko se je okoli 19,30 ure, od doma odpeljala z zelenim Renault Cliom registrskih označb VŽ-198 HN. Kamere na mejnem prehodu Mursko Središče – Petišovci so posnele, da je vstopila v Slovenijo, zato so hrvaški organi sprožili mednarodno iskalno akcijo.

Po poročanju hrvaških medijev so obmejni organi potrdili, da je mejo prečkala sama ter s tem ovrgli namigovanja, da bi lahko bila žrtev kaznivega dejanja. Sama se je namreč službeno ukvarjala z družinskim nasiljem ter nasiljem nad otroci in ženskami. Tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš nam je potrdila, da zaenkrat niso ugotovljeni znaki nasilja, nadaljnja preiskava in najbrž sanitarna obdukcija pa bo pokazala, kaj je bil vzrok za smrt.