V volilnem okraju Lendava bo kandidat socialnih demokratov Ivan Koncut

Predsedstvo socialnih demokratov (SD) je včeraj potrdilo osnutek liste kandidatov za državnozborske volitve. Predsednik socialnih demokratov mag. Dejan Židan, ki bo kandidiral v Murski Soboti, je ob zaključku predsedstva izrazil navdušenje nad so-kandidatkami in kandidati iz vse Slovenije. V Lendavi bo kandidral Ivan Koncut.
V volilnem okraju Lendava bo kandidat socialni demokratov Ivan Koncut. Kot učitelj športne vzgoje na Dvojezični osnovni šoli 1 v Lendavi in tudi aktualni občinski svetnik Občine Lendava izpostavlja množično odhajanje mladih iz Lendave, ki se ne vračajo. “V Lendavi potrebujemo delovna mesta z visoko dodano vrednostjo” poudarja Koncut, ki je v svojem programu že začrtal prve korake k izboljšanju demografskih in gospodarskih razmer. Po njegovem mnenju niso dovolj le nova delovna mesta, ki velikokrat ne prinašajo plačila za dostojno življenje, zato je k iskanju rešitev za delovna mesta z višjo dodano vrednostjo potrebno pritegniti uspešne gospodarstvenike in s skupnim delom vseh deležnikov omogočiti privlačnejše razmere za uspešen razvoj podjetništva.

Po Pomurju …

Predsednik socialnih demokratov mag. Dejan Židan, bo kandidiral v volilnem okraju Murska Sobota. Je aktualni podpredsednik Vlade Republike Slovenije in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. V volilnem okraju na Goričkem bo kandidirala dr. Jolanda Lazar, ki je doktorirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani iz didaktike tujih jezikov. Njeno znanstveno delo temelji na dolgoletnih praktičnih izkušnjah pri pedagoškem delu, ki ga je opravljala doma in v tujini. Dr. Lazarjeva je zaposlena na OŠ Šalovci, kjer trenutno poučuje slovenščino in nemščino.

Mag. Norma Bale, ki bo na listi SD kandidirala v Gornji Radgoni, je magistrica znanosti iz področja literarnih ved. Več let je bila direktorica Zavoda za kulturo, turizem in promocijo kulture Gornja Radgona, kjer so pod njenim vodstvom pričeli delovati dve turistično-informacijski pisarni, grad Negova, mestni muzej Špital in mladinski center. Iz Prlekije prihaja kandidat SD Bojan Lešer, ki bo kandidiral v volilnem okraju Ljutomer. G. Lešer želi, da se glas Prlekije v Državnem zboru sliši jasno in glasno. Prepričan je, da obstaja recept, kako izboljšati življenje starejšim ljudem, kako ustvariti boljše pogoje za gospodarski, družbeni in turistični razvoj Prlekije, hkrati pa razbremeniti gospodarstvo in delavce na davčnem področju.