V volilnem okraju Lendava bo kandidat slovenske demokratske stranke Janez Magyar

Pomurska regijska koordinacija SDS je včeraj v Murski Soboti, v Hotelu Zvezda – Murska Republika, predstavila evidentirane kandidatke in kandidate iz Pomurja. V volilnem okraju Lendava bo kandidat slovenske demokratske stranke, podjetnik Janez Magyar.
Od državnozborskih volitev nas loči tako rekoč le še nekaj tednov. Po odstopu premierja Mira Cerarja je Borut Pahor sporočil, da ne bo predlagal mandatarja, stranke pa so se zavzele za predčasne volitve. Pomurska regijska koordinacija SDS je včeraj v Murski Soboti predstavila evidentirane kandidatke in kandidate Slovenske demokratske stranke iz Pomurja, na volitvah poslank in poslancev 2018 v Državni zbor Republike Slovenije.

“Gre za običajne, poštene, delovne in iskrene ljudi. Čeprav se v zadnjem času veliko govori o novih obrazih, so naši kandidati ljudje, ki že več let delujejo v lokalni politiki in so dolgoletni člani Slovenske demokratske stranke. To so ljudje, ki ljubijo domovino in jim ni mar, kako bomo Slovenke in Slovenci živeli v prihodnje,” so povedali.

Janez Magyar, diplomirani ekonomist in večinski lastnik podjetja Prekmurec d.o.o., je evidentirani kandidat volilnega okraja 1 – Lendava. “Kot delavnega, poštenega, vztrajnega in odprtega do soljudi, ga dnevno prepoznajo mnoge stranke v trgovinah Hungarikum, kjer s svojo ekipo skrbi za njihovo zadovoljstvo. Podjetje vse bolj dobiva značaj družinskega  podjetja. Janez Magyar je aktiven na mnogih področjih, med drugim je tudi izvoljen član Madžarske samoupravne narodne skupnosti Občine Lendava in član Sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti. Kot odgovoren podjetnik ne pozablja na finančno podporo pomoči potrebnim, je pa tudi donator mnogih društev. Z bogatimi izkušnjami in neusahljivim optimizmom bo potrebna dodana vrednost Državnemu zboru RS, še posebej na področju hitrejšega gospodarskega razvoja Pomurja. Janez pove, da se bo kot poslanec povezoval z državljani, kot tudi z aktualnimi župani. Zavzemal se bo za močnejše gospodarstvo, ki je temelj za kvalitetnejše šolstvo, kulturo ipd. in izhodišče za nižjo stopnjo brezposelnosti Pomurskega prostora.”

Ostali

Magistra Alja Domjan je evidentirana kandidatka v volilnem okraju 6 – Gornja Radgona. “Gre za mlado in energično Radenčanko, ki  si kot mnogi Pomurci mora kruh služiti v Ljubljani. Njeni cilji so zmeraj jasno zastavljeni, do sebe pa je nepopustljiva in izredno samokritična, kar je prepoznano tudi v njeni diplomski nalogi, za katero je v letu 2014 prejela Priznanje sklada profesorja Klinarja za najboljše diplomsko delo. Tudi magistrsko nalogo je zagovarjala z odliko. Njeno razumevanje analize javnih politik in njene uporabe pri praktičnem poteku v procesih odločanja, ter obogatitev tega znanja  z ekonomskimi in pravnimi znanji, bi izvolitev Alje v Državni zbor RS za Pomurje prav gotovo pomenilo pomembno in potrebno »svežino«. Alja pravi, da bo glas mladih v parlamentu.”

Stanko Recek, strojni tehnik in prodajni svetovalec v podjetju ARCONT, je evidentirani kandidat v volilnem okraju 4 – Murska Sobota II. “Prihaja iz kraja Slaveči, s poštenim ter odgovornim pristopom in s ciljem nenehne pomoči ljudem pa prispeva razvoju domačega okolja kot svetnik Občine Grad ter predsednik Gasilske zveze Grad. Svoje znanje je nadgradil ob študiju strojništva, kjer se trenutno posveča aktivnemu pisanju diplomske naloge. Ker prihaja iz okolja, kjer so mu poznane tako težave malega človeka, kot tudi težave obdavčitve delavcev migrantov, vse bolj pa mladih družin, ki se izseljujejo v sosednjo Republiko Avstrijo, bo odličen razpravljavec v Državnem zboru RS. Stanko poziva »sleherni glas« na volišča, toda ne za t.i. »nove obraze«.”

Jožica Jakob, diplomirana medicinska sestra, je evidentirana kandidatka v volilnem okraju 5 – Murska Sobota I. “Na oddelku za radiologijo v Splošni bolnišnici Murska Sobota počasi končuje svojo delovno kariero, kot občinsko svetnico Občine Beltinci in dolgoletno predsednico društva AQUILA Lipovci, pa jo ljudje poznajo kot delovno, lojalno, kreativno in odgovorno žensko z neumorno energijo. Čas, ki ga bo kmalu pridobila z upokojitvijo in pridobljenimi kompetencami, bo z Jakobovo Državni zbor pridobil potrebno razpravljalko k ureditvi zdravstvenega sistema in neumorno borko za regionalizacijo Slovenije. Jožica sporoča, da Pomurke in Pomurci ne bodo spregledani, temveč videni, slišani in uslišani.”

Lenart Barat, učitelj fizike na OŠ Križevci, je evidentiran kandidat volilnega okraja 3 – Ljutomer. “Verjame, da ima Prlekija velike možnosti za razvoj tako na področju kmetijstva, kot tudi turizma in gospodarstva. Prepričan pa je, da za uspeh v tem kraju ni skrbeti, saj gre za delovne in podjetne ljudi, katera kvaliteta bivanja bi ob pravičnejšemu delovanju vlade morala biti mnogo boljša. Skozi mnoge spremembe šolskega sistema, katerega je bil deležen, še vedno pogreša izobraževanje, ki bo bolj prilagojeno potrebam gospodarstva, mlade pa, da bo še bolj potrebno spodbujati in usmerjati v podjetništvo. Kot vztrajen, pošten in deloven človek bo v Državnem zboru RS jasen, da se mora politična ignoranca do manj razvitejših področij končati.”