V Veržeju bodo prenavljali gasilski dom

Kot je storilo že kar nekaj občin v Pomurju, bodo tudi v Veržeju obnovili tamkajšnji gasilski dom. Gasilski dom v Veržeju bodo obnavljali postopno, v večih fazah, že letos pa bodo pričeli s prvimi rušitvenimi deli.

Pred dobrim tednom dni so se v prostorih tamkajšnjega gasilskega doma sestali upravni odbor prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Veržej in direktor gradbenega podjetja Kelenc iz Gorišnice, ki je bilo uspešno na razpisu občine. Občina je sicer dobila ponudbe večih podjetij.

Po opravljenem pregledu popisa del, je sledil podpis pogodbe o obnovitvenih delih, ki se bodo pričela meseca marca. Takrat bo tamkajšnji gasilski dom deležen najprej nekaterih rušitvenih del, takoj za tem pa gradbenih. Pogodbo je v imenu PGD Veržej podpisal predsednik PGD Mihael Kolbl v imenu izvajalca pa direktor podjetja, Vlado Kelenc.

Obnovo ali najbolje novogradnjo čaka že več kot deset let tudi osrednja lendavska gasilska enota

Lendavski gasilci so sicer zelo zadovoljni z vozili s katerimi pomagajo širšemu prebivalstvu, a je povsem drugače z 1953. leta zgrajeno stavbo ki zamaka, je razpokana, neizolirana, skratka dotrajana. Prvi načrti o morebitni obnovi so se pojavili že leta 2008, od takrat pa zadeva stoji, gasilci ki pa prostovoljno rešujejo premoženje in življenja ter pomagajo pri vseh ostalih naravnih nesrečah, pa čakajo. Gasilski dom je sicer bil dograjen leta 1986 (garaža, pisarna, dvorana).

PGD Lendava, kot centralna gasilska enota v lendavski občini, na Glavni ulici 92, spada med najstarejša gasilska društva v Sloveniji, če ni celo najstarejše gasilsko društvo v Sloveniji, ustanovljeno daljnega leta 1873.

 • Nagykilincs

  Mit Lendavi, PGD nic, tem kaki so v društvu nikaj samo škodo delajo. Kak so karciji naredili, malo gorelo pa več škode naredili. Ka ne govorim kak se so peljali z radamos z veselic, ne čudno če so avti potreskani. Jaz bi raje dal ote Lakoš se prej kak so te neresni… Naj si župan tu naredi reda, ker pomali bomo začeli s tožbami. Je ote Lendava nikaj, dokler so taki antikristusi v tem ote. Rajsi dol zaprejti

 • Firefox

  Gospod nagykilincs ne z tako ostrimi besedami.
  Treba je spoštovati delo vsakega prostovoljca, jih poznam dosti, sem enden izmed njih.
  Res da je Lendava glede kadra malo podhranjena, da jih je zapustilo kar nekaj dobrih ljudi. Nevem zakaj, ampak oni vejo. Upam da bojo rešili vse spore, kajti izgubiti kvalitetni kader je škoda in se je treba zanj boriti.
  Kot drugo, pa ne razpravljati samo o enemu društvu. Vsa društva in domovi v Lendavi so katastrofa, poglejte si sosedje občine. Da o opremi ne govorim, razen Lendave, smo ostala društva malce osiromašena. Zelo žalostno. Se pogovarjam tudi s tovariši poklicne enote, so prav tako na psu in lebdijo v agoniji. A se res ne da kombinirati in ustvarit kvalitetno in trdno gasilstvo v lendavi? Pred dnevi o veliki ogroženosti, ki že traja leta, a gasilstvo pri nas na dnu.