V Turnišču pričeli z gradnjo stanovanjskega naselja Pasike

Po tem, ko je zasebni investitor, podjetje Invesher prejel gradbeno dovoljenje za gradnjo stanovanjskega naselja Pasike, v katerem bo 24 bivalnih enot različnih velikosti, se je gradnja v teh dneh tudi dejansko pričela. Kot smo uspeli izvedeti bo šlo za šest manjših stanovanjskih blokov s po štirimi stanovanji.
Podjetje Invesher, ki se od svoje ustanovitve leta 2015 ukvarja z investicijami v novogradnje, bo v Turnišču zgradilo stanovanjsko naselje. Gre za nov projekt v naselju Turnišče z imenom stanovanjsko naselje “Pasike,” ki bo sestavljen iz šestih manjših stanovanjskih blokov, v katerem bodo po štiri stanovanja. Začetek gradbenih del se je sicer zavlekel za nekaj mesecev. “Vsako stanovanje bo imelo svoje parkirišče, ločen vhod, lopo za shranjevanje, pritlični lastniki pa tudi zelenico okoli stanovanja. V bližini je vsa potrebna infrastruktura; osnovna šola, vrtec, trgovina, pošta, cerkev, … Na voljo bo 24 modernih stanovanj v velikosti 46,64 in 75,57 kvadratnih metrov,” sporočajo. Cene stanovanj se bo gibale med 74.000 – 109.000 evrov (brez vključenega DDV-ja, ki fizične osebe znaša 9,5% in za pravne osebe 22%).

Stanovanjsko naselje bo nastalo v centru kraja, na območju za Mladinsko ulico do Črnega potoka. Dolgoročni cilj podjetja je zagotavljanje novih stanovanj na področju Pomurja za vse generacije, so zapisali. Vsaka posamezna etažna enota bo imela individualno ogrevalno enoto, stanovanja bodo ogrevana s talnim gretjem, vsak objekt bo južno usmerjen, naselje bo ograjeno.