V Telekomov center v Maximusu vlomil 27-letni Romun, v Prosenjakovcih bankomat razstrelil Moldavec

Lanskega oktobra smo na našem spletnem portalu poročali o razstrelitvi bankomata v Prosenjakovcih. Nadenj se je spravil Moldavec, minuli teden pa o vlomu v Telekomov center v nakupovalnem središču Maximus v Murski Soboti. Tega je “preuredil,” in ga oropal Romun.
27.1.2020 so policisti obveščali o vlomu v trgovino v trgovskem centru na Ulici Štefana Kovača v Murski Soboti. Neznani storilci so odtujili več različnih mobilnih in drugih elektronskih naprav v skupni vrednosti okrog 155.000 evrov. Ob hitri intervenciji policije je bilo vozilo opaženo, vendar na znake policistov ni zaustavilo. Vozilo se je nato na avtocesti nenadoma zaustavilo, osebe so iz vozila zbežale. Ob ogledu vozila so bili najdeni odtujeni predmeti, ki so bili vrnjeni oškodovancu.

Na podlagi zapuščenega vozila, opravljenega ogleda vozila in kasnejše ugotovitve lastnika oz. uporabnika vozila je bil identificiran en storilec kaznivega dejanja. 27–letni državljan Romunije je bil v začetku februarja zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 205. členu KZ-1, priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. Za ostalimi storilci policisti zbirajo obvestila.

Zoper storilca razstrelitve bankomata v Prosenjakovcih podana kazenska ovadba

20.10. 2019 so policisti obveščali o razstrelitvi bankomata v Prosenjakovcih. Obvestilo dopolnjujejo s podatkom, da so kriminalisti SKP PU Murska Sobota 4. 2. 2020 zoper znanega storilca, 32-letnega državljana Moldavije podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje velike tatvine po 205. členu KZ-1 v zvezi s 34. členom KZ-1.