V sredo do -12

Januar je že minuli vikend pokazal svoje zobe, še posebej včeraj, ko je poskrbel za novo pošiljko snega. Jutranje temperature bodo ta teden precej nizko, dnevne pa bodo med tremi in petimi stopinjami Celzja.

Januar je svoje zobe pričel kazati v začetku minulega vikenda, ko je naše kraje dosegel severnik, sunki vetra pa so trajali vse do sobotnega večera. Pri -4 stopinjah Celzija smo tako zaradi vetra imeli občutek mraza vsaj -12. Če je še v soboto bril severnik, pa nas je že nedeljsko jutro pričakalo sneženje, večina snega pa se je tudi obdržala.

Delovni teden ki je pred nami bo še lahko vetroven, a presežkov ni za pričakovati. Danes bo sončno, v vzhodni Sloveniji bo občasno več oblačnosti. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem bo proti večeru zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -12, ob morju malo pod 0, najvišje dnevne od -4 do -1, na Primorskem okoli 5 stopinj C.

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od severa priteka k nam nekoliko manj mrzel in prehodno bolj vlažen zrak.