V Srbiji po petih letih skrivanja prijeli Walterja Horvata iz Andrejcev na Goričkem

Po petih letih skrivanja so srbski policisti našli slovenskega državljana Walterja Horvata iz Andrejcev na Goričkem, ki je bil iskan z mednarodno tiralico in katerega je iskala tudi avstrijska policija.
Walter Horvat iz Andrejcev na Goričkem, sicer bolj znan kot lastnik vsem dobro poznane nekdanje diskoteke Night life, se je pred slovensko in tudi avstrijsko roko pravice skrival vse od leta 2014. Za njim se je izgubila vsaka sled po tem, ko je pobegnil iz zapora v Avstriji, za njim pa je bila kmalu po tistem razpisana tudi mednarodna tiralica. Walter se je med drugim ukvarjal še s ponujanjem kreditov in s trgovino z nepremičninami.

V Sloveniji in Avstriji je slednji osumljen storitve več kaznivih dejanj goljufij, s pomočjo katerih si je od slovenskih in avstrijskih oškodovancev pridobil nekaj več kot milijon evrov protipravne premoženjske koristi, zoper njega pa so slovenska in avstrijska sodišča izdala več evropskih nalogov za prijetje. Po podatkih spletne strani slovenske policije je bil na seznam iskanih oseb uvrščen novembra lani in kot so še sporočili iz policije, je njegovo prijetje rezultat dobrega sodelovanja med srbskimi, avstrijskimi in slovenskimi kriminalisti in učinkovitega dela kriminalistov Policijske uprave Murska Sobota.