V soboto se nadaljuje drugoligaški ples

Jutrišnjo soboto se bodo drugoligaši vrnili na nogometne zelenice -nekateri na naravno travnato površino, spet drugi na igrišča z umetno travo zaradi premočenosti igrišč. Tudi v Novem mestu bo tako. Tja se namreč odpravlja lendavska enajsterica.
Po tem, ko je članska ekipa lendavske Nafte 1903 opravila številne treninge, ne malo pripravljalnih obračunov, opravila priprave na sosednjem Madžarskem in doma ter večkrat opravila vaje v fitnessu, se ta vrača na nogometne zelenice. Lendavčani bodo 18. krog druge državne lige odigrali proti novomeški Krki in sicer na igrišču z umetno travo, tik ob stadionu tamkajšnjega nogometnega kluba, Portoval. Srečanje se bo pričelo ob 16.00 uri.

Nafta 1903 se bo v spomladanski del prvenstva spustila s praktično enako ekipo, kot v jesenski del prvenstva. Trener ekipe Franc Fridl zaupa kadru, ki je prezimil na tretjem mestu lestvice. Lendavčani so se sicer nekaj dni pred nadaljevanjem sezone razšli s hitrim, a nepredvidljivim Markom Marciušem, o čemer smo poročali, prekmurskemu drugoligašu pa se je pridružil še tretji vratar, Madžar David Macher. Ob tem naj še omenimo, da je na probi pri modro-belih bil madžarski napadalec David Bailo, a ta ni ostal v Lendavi. Novomeščani so spomladi močnejši za Žigo Kastrevca, Karla Kešinovića in korejca, Kima Dohyuna.

Ekipi sta se, spomnimo, že udarili in sicer v jesenskem delu prvenstva. Srečanje se je v lendavskem Športnem parku odvilo 19. avgusta. Takrat so bili boljši Lendavčani, saj so goste premagali z 1:0. Za Lendavčane je takrat, v 64. minuti, zadel Stjepan Oštrek. Nogometaši Nafte 1903 se nahajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice s 35 točkami in so tik za petami drugouvrščeni ptujski Dravi, ki jih ima 37. Murskosoboška NŠ Mura je na prvem mestu s 44. točkami. Sobočani se bodo v nedeljo doma pomerili proti ljubljanski Iliriji.

Včerajšnji trening članske ekipe

Fridl: “Želimo igrati lep in dober nogomet. Želimo napredovati in prepričan sem, da smo napredovali.”

“Napeti smo že kar nekaj časa. Verjamem da pozitivno. Na ta začetek že dolgo čakamo. Trenirali smo dolgo in naporno, uspešno smo se prilagajali vsem minulim vremenskim težavam in mislim, da si zaslužimo morebiten dober začetek. Ne glede na to, da bomo srečanje odigrali na umetni travi, verjamem, da bomo sposobni odigrati tako kot si želimo in mislim, da težav ne bi smelo biti,” je včeraj za naš spletni portal dejal trener modro-belih, Franc Fridl, ki trdno stoji za svojo ekipo. “Na vsakem srečanju gremo na zmago, želimo zmagovati, to je dejstvo, a vprašanje je, na kak način priti do zmage. Želimo igrati lep in dober nogomet. Želimo napredovati in prepričan sem, da smo napredovali. Po tem pripravljalnem delu verjamem da smo boljši in močnejši. Napredovanje je seveda naš cilj. Če bomo boljši, se bodo pojavile tudi ambicije po višji ligi. Nafta 1903 si to zasluži in mi smo zato tu, da delamo, da svoje delo tudi uveljavimo. Seveda je pri tem potrebno vedeti, da so tudi nasprotne ekipe ambiciozne. Mi smo pomemben del napredka in želimo to tudi ostati.”

Podobnega mnenja kot trener Fridl, sta tudi pomembna člena lendavske enajsterice. To sta otroka Nafte 1903, Vedran Vinko in Mitja Novinić. “Mnenja sem, da smo trenirali dobro. Res je, da bi lahko bilo boljše, kar se pripravljalnih obračunov tiče, a če bi v tem obdobju bilo vse super, bi morda imeli težave v prvenstvu. Z optimizmom pričakujem nadaljevanje prvenstva, ko bomo pokazali vse kar znamo,” je povedal hitronogi Vinko. Zadovoljstvo s pripravami je pokazal tudi Novinić, ki je tako kot Vinko prepričan, da so do sedaj delali dobro. “18. krog že nestrpno čakamo,” je poudaril Novinić.