V soboški bolnišnici so včeraj zapeli s srci

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so tudi letos podprli akcijo Vseslovensko petje s srci in včeraj ob 10.00 zapeli na ploščadi med Kirurškim in Internim oddelkom ter pred Infekcijskim oddelkom skupaj z dijaki Srednje zdravstvene šole Murska Sobota pod vodstvom Marije Kolenko.
Dijaki, ki so se dogodka udeležili v velikem številu, so ob spremljavi harmonike in kitare zapeli več slovenskih pesmi, pridružili so se jim tudi zaposleni v bolnišnici in pacienti.

Direktor bolnišnice prim. asist. Daniel Grabar je ob tej priložnosti izrekel zahvalo dijakom za njihovo številčno in srčno udeležbo, vsem zaposlenim v bolnišnici pa zahvalo za požrtvovalno delo v času epidemije covida. Predstojnikom in glavnim medicinskim sestram oddelkov ter vodjem služb je podelil spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu, ki ga je Vlada Republike Slovenije podelila naši bolnišnici. Ob tem je poudaril, da gre zahvala in priznanje slehernemu zaposlenemu.

Akcija Vseslovensko petje s srci se je pričela včeraj in se še danes odvija po slovenskih mestih že peto leto. Po besedah pobudnice akcije Matee Brečko je njen namen povezovanje vseh generacij in družbenih slojev, negovanje slovenske kulture in jezika.

Gre za projekt, ki povezuje vse generacije, vse družbene sloje, neguje slovensko kulturo in jezik, krepi nacionalno indentiteto in ustvarja boljše vzdušje v družbi.