V soboški bolnišnici še dodatnih 25 postelj za zdravljenje bolnikov s covidom-19

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so včeraj odprli še eno dodatno enoto za zdravljenje bolnikov s covidom-19 na Pljučnem oddelku, ki bo lahko sprejela dodatnih 25 bolnikov. V bolnišnici trenutno zdravijo 85 bolnikov s covidom-19, od tega 18 v intenzivni enoti.
“Glede na stalen porast števila bolnikov, obolelih s covidom, smo po navodilu Ministrstva za zdravje dolžni zagotoviti 76 postelj za bolnike z akutno boleznijo in 18 postelj za intenzivno zdravljenje. V skladu s tem smo odprli dodatno enoto na Pljučnem oddelku, kjer že zdravimo 10 bolnikov s covidom. Danes imamo  na oddelku za bolnike s covidom 67 hospitaliziranih, na intenzivni enoti pa še 18 pacientov,” so sporočili iz regijske bolnišnice.

Kadrovsko pomoč so že dobili iz Psihiatrične bolnišnice Ormož (3 diplomirane medicinske sestre) in zdravstvenega doma Murska Sobota (2 diplomirani medicinski sestri), dodatno pomoč so jim obljubili še iz zdravstvenih domov Ljutomer in Lendava, ko jim bodo to dopuščale razmere, saj tudi njih zaradi epidemičnih razmer pestijo težave s kadrom.

Vstop v bolnišnico je mogoč samo na vstopnih točkah ob izpolnjenem pogoju PCT, preverjajo ga z uporabo programa za skeniranje kode QR ob predložitvi osebnega dokumenta. Od 8.11 2021 so vsi hitri antigenski testi znova brezplačni za vse, testirajo vsak delovni dan med 7. in 17. uro v zabojniku pred urgentnim centrom.

Od 4. novembra so v bolnišnici odpovedani vsi nenujni posegi, od danes pa opravljajo zdravstvene storitve samo s stopnjo nujno. Ambulantne storitve do nadaljnjega potekajo nemoteno, prav tako obravnavajo rakasta obolenja, stanja v zvezi z nosečnostjo, porodom, vse novorojence in otroke. Paciente, pri katerih storitve ne bo mogoče izvesti, bo o spremembi obveščala naročniška služba po telefonu ali s sporočili SMS.

“Obiski so na vseh oddelkih še naprej prepovedani, razen iz pietetnih razlogov. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT. Prebivalce Pomurja znova pozivamo, da ravnajo odgovorno, upoštevajo vse preventivne ukrepe ter se cepijo proti covidu-19. Obenem poudarjamo, da glede na skrajno resne razmere v naši bolnišnici in v celotni državi, ko je slovenski zdravstveni sistem na robu zloma, od slehernega posameznika pričakujemo, da z vso energijo in ravnanjem prispeva, da bodo hudi časi zaradi covida čim prej za nami,” so še sporočili iz bolnišnice.