V soboški bolnišnici dodatna enota za zdravljenje bolnikov s covidom-19, nenujni posegi bodo odpovedani

V Splošni bolnišnici Murska Sobota smo danes odprli dodatno enoto za zdravljenje bolnikov s covidom-19, in sicer z dodatnimi 12 posteljami na Infekcijskem oddelku. Zasedenih imamo 41 postelj, od tega je 11 bolnikov na intenzivni terapiji.
Glede na stalno povečevanje števila bolnikov sproti pripravljajo dodatne postelje. Po navodilu Ministrstva za zdravje so dolžni postopoma zagotoviti do 52 postelj za bolnike z akutno boleznijo in 14 postelj za intenzivno zdravljenje. “Od četrtka, 4. novembra, v bolnišnici odpovedujemo vse nenujne posege, vendar bomo še vedno opravljali zdravstvene storitve pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro. Ambulantne storitve bodo do nadaljnjega potekale nemoteno. Prav tako bomo obravnavali rakasta obolenja, stanja v zvezi z nosečnostjo, porodom, vse novorojence in otroke. Paciente, pri katerih storitve ne bo možno izvesti, bo o spremembi obveščala naša naročniška služba, po telefonu ali s sporočili SMS,” so sporočili iz bolnišnice.

Obiski v splošni bolnišnici so na vseh oddelkih še naprej prepovedani, razen iz pietetnih razlogov. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT. “Prebivalce Pomurja znova pozivamo, da upoštevajo vse priporočene preventivne ukrepe ter da se cepijo proti covidu-19, saj bomo lahko le tako ustavili dvigajočo se krivuljo obolelih in posledično splošno slabšanje zdravja vseh nas,” so še zapisali.