V regijski bolnišnici ponovno prepovedali obiske. “Zavedamo se težkih razmer in želje svojcev, da bi obiskali svoje bližnje”

“V Splošni bolnišnici Murska Sobota so zaradi slabše epidemične slike spet primorani prepovedati obiske.” Tako so medijem pred nekaj minutami sporočili iz oddelka za odnose z javnostjo v omenjeni ustanovi.
“Zavedamo se težkih razmer in želje svojcev, da bi obiskali svoje bližnje, vendar se epidemične razmere v regiji slabšajo in na žalost to ni mogoče, saj bi se lahko virus usodno razširil med bolniki in zaposlenimi. Zato vas prosimo za razumevanje in potrpljenje.

Prepoved velja za obiske vseh bolnikov, razen obiskov na Otroškem oddelku ter obiske iz pietetnih razlogov, kjer so obiski omejeni na eno zdravo osebo na dan za največ 15 minut s pisno dovolilnico zdravnika, ki zdravi obolelega, ob upoštevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Ob sobotah in nedeljah obiski niso dovoljeni. Poslovni obiski so prav tako dovoljeni le ob upoštevanju pogoja PCT. Parter je ob izpolnjevanju pogoja PCT lahko prisoten pri porodu.

Naročila in informacije o zdravstvenem stanju pacientov so možne samo na javno objavljenih telefonskih številkah,” so sporočili.