V regijski bolnišnici obiski še kar prepovedani, a na nekatere oddelke lahko greste, seveda pod določenimi pogoji …

Obiski v Splošni bolnišnici Murska Sobota ostajajo prepovedani, razen obiskov na ginekološko-porodniškem in otroškem oddelku ter obiskov iz pietetnih razlogov. Za takšne obiske boste seveda primorani upoštevati in izpolnjevati določene pogoje.
“Svojec za obisk pacienta potrebuje samo izpolnjen vprašalnik o zdravstvenem stanju, s katerim potrjuje, da nima znakov okužbe. Če prihaja na obisk k pacientu večkrat tedensko, mora predložiti negativni izvid na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od 3 dni, ali dokazilo o cepljenju proti covidu-19, s katerim dokazuje da je od prejema drugega odmerka cepiva Biontech/Pfizera preteklo najmanj sedem dni, od cepiva Moderne najmanj 14 dni oziroma od prejema prvega odmerka AstraZenece najmanj 21 dni. Obisk je možen z pozitivnim rezultatom testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šestih mesecev, ali s potrdilom zdravnika o prebolelosti covida-19, pri čemer od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev. Obiski so dovoljeni med 14.00 in 14.45 uro,” so sporočili.

Pričenjajo tudi s cepljenjem

V Splošni bolnišnici Murska Sobota bomo začeli cepiti proti covidu-19 posebej ranljive kronične bolnike v skladu z aktualno nacionalno strategijo cepljenja. Kandidati za cepljenje se lahko prijavijo za cepljenje od 3.5.2021 ob torkih in petkih med 8.30 in 9.30 po telefonu številka 02 51 23 455.

Odstopila pomočnica direktorja za zdravstveno nego

Pomočnica direktorja za zdravstveno nego v bolnišnici Metka Lipič Baligač je včeraj odstopila iz osebnih razlogov zdravstvene narave. Direktor bolnišnice Daniel Grabar je za to področje od 3.5.2021 kot vršilko dolžnosti imenoval Natašo Kreft.