V Radmožancih poleg adventnega venca letos prvič tudi jasli

Krajani iz spodnjega dela vasi Radmožanci, kot sami zase pravijo, že več let zapored postavljajo adventni venec, poleg katerega so letos prvič tudi božične jasli. Že sicer pa kotiček “Avég,” kot mu sami pravijo, krasijo večkrat na leto, predvsem ob raznih priložnostih.
Vaščani Radmožancev, predvsem iz spodnjega dela vasi, se že več let zbirajo v njihovem tako imenovanem spodnjem kotičku “Avég.” Ob različnih priložnostih in praznikih omenjeni kotiček okrasijo na temo, ki je značilna za določen čas, ti krajani pa so aktivni predvsem ob adventnem času, ko postavijo večji adventni venec ter se ob njem zberejo vsako nedeljo, kjer molijo, klepetajo ob čaju in kuhanem vinu, ne manjka pa tudi peciva, katerega spečejo pridne gospodinje.

Jasli letos postavili v spomin preminulemu vaščanu in njihovemu aktivnemu prijatelju

“Letos smo se odločili postaviti božične jasli, pri katerih smo bili še posebej aktivni, saj so se nam pridružili tudi nekateri posamezniki iz preostalega dela vasi. S tem smo nekateri še dodatno utrdili prijateljske vezi. Letos smo jasli postavili v spomin na našega najbolj aktivnega nedavno preminulega prijatelja, ki je ob vsaki manjši aktivnosti bil prvi pri delu in pobudnik, da kotiček zaživi ter da se tam družijo s prijatelji. Verjamemo, da je ta še vedno v naših srcih, mi pa bomo s takšno tradicijo zagotovo nadaljevali tudi v spomin na njega.” je za naš spletni portal dejal Tadej Prša.