V prihodnjih dneh poostren nadzor hrvaško – slovenske meje

Zaradi večjega števila migrantov na balkanski poti je v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner odredil izvajanje poostrenega nadzora meje. Ta bo na naši zunanji meji potekal od torka do petka, v njem pa bo sodelovalo večje število policijskih enot, so sporočili s policije.
Na t. i. balkanski poti se namreč nahaja več deset tisoč nezakonitih migrantov. Slovenska policija se kot vedno odziva na aktualne varnostne trende in tudi s tem poostrenim nadzorom, nezakonitim migrantom kot tudi organizatorjem nedovoljenih migracij sporoča, da se iskanje nezakonitih poti preko Slovenije ne izplača.

Policija je sicer po uradnih podatkih v prvih štirih mesecih letošnjega leta obravnavala 2394 nezakonitih prehodov državne meje, kar je za skoraj četrtino manj kot v enakem obdobju lani. Podatki o nezakonitih prehodih meje za maj pa še niso objavljeni. Zelo velikega povečanja nezakonitih prehodov meje v maju sicer po njihovih navedbah ni bilo zaznati, bodo pa nadzor poostrili predvsem zato, da migrantom sporočijo, da slovenska meja ni prehodna.